Bildbloggar


    
Underbara sommartider


   
Smög in i köket , tyckte det va alldelens för tyst och det bruka betyda rackartyg! Mycket riktigt vaniljsocker paketet stog för nära kanten =)


   
Diggar till Imse Vimse Spindel

Kommande bilder - Husvagnsrivning!!

Ny vecka

Men fuck !!! Skrivit värsta långa inlägget och sen kommer jag åt bakåt knappen! Suck!
aja kan bjuda på en nya vecka för grodan iaf =)

 

Vecka 17

Kroppen: Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett. Troligen har du gått upp två-fem kilo i vikt. Sexlivet kan vara alltifrån blomstrande till att inte fungera alls. Däremot har man vanligen samma behov av närhet som tidigare, kanske till och med mer.

Fostret: Redan nu kan du känna när ditt barn har hicka. Det känns i så fall som mycket regelbundna fosterrörelser. Skelettet är synligt på röntgenbilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen. Fostervattnet som fostret rör sig är rent och sterilt och byts flera gånger om dagen. Barnets hår har börjat växa och bli längre.


Mandariner , dom goda


Man kan ju inte få nog av dom goda små mandarinerna! Nu blir det idol och en god mandarin!

Föresten va hos Barnmorskan idag en sväng,
ha blixtrande huvudverk så ska gå till en destriktläkare sen va blodtrycket lite lågt så det bli mycket vatten och pumpa med benen.
Sen slog grodans lilla hjärta med ca 150 s/m Min älskade lilla groda!!


Är dom inte för sötaTisdag morgon i all ära!


Morgonen starade vid 7 tiden då My tyckde det va dax att kliva upp.
Vi bestämmde oss för att va hemma från dagis i dag , då hon la sig med 39,6 i temp igår , men idag är hon pigg som en lärka men lika bra att ha en feberfri dag hemma!

Nu ska vi ta oss att göra oss klar sen ska vi gå på ica och köpa nyponsoppa .
Sen blir det nog en ganska så lugn dag , packa lite kanske. I helgen så flyttar vi =) så underbart!

Tänkte visa Mysans skor hon fick igår! men ha inte lagt över dom från kamerna än men titta in senare idag så ha jag lagt upp dom .

Nu är det bäst att jag sliter mig härifrån så jag få nå nyponsppa i magen =)
TAck för mig

En omgång av staden


Dagen började tidigt, 06.15 slog min prinsessa upp sina ögon och ropa så glatt på mig! Så det va bara att hoppa upp och he på tvn och göra vällingen , sen låg vi och slöa en stund under täcket till barnpogram.
Sen fick jag nån ide att fara till stan, sagt och gjort så vid 9 tiden rullade vi mot stan med vännerna Sandra och Nora. Först besiktning av bilen , gick som smort , gick ju lite sämre sen efter vägen men det e ju Sandras vanliga tur så det tog vi med en nya salt och lite skratt . Hoppas det gick bra för dig sen gumman.

Sen vart det stan , och där vart det köpt 3 tröjjor till my 3 par sockar . Lunchade på max. Och ha jagat överdragsbyxor till My runt hela jävla stan men inte det , fanns bara fodrade . Alla hade sålt slut! Måttligt less och arg men men inget att göra.

Sedan åkte jag upp på Ersboda med pappa . Så på H&M vart det handlat fleece byxor till My och ett par typ mini uggs =) sååå söta ! fanns inte storleken på stan men där fanns det det hurrade vi för =)
Och inte där heller fanns det överdrags byxor. Suck! Det blir nog att beställa på internet !

Även pappa gjorde lite ärenden men sen vart det hemfärd, och My somnade väldigt fort .
Vi möttes även av snöstorm , lite mysigt ändå . Se dom första flingorna falla.

Väl hemma så vart det lite packning och så. Ryggen sa ifrån och vi la oss på soffan för att vila , och där somnade vi både jag och My . Jag vakna med ett ryck 17.10 , Oj vad ska jag göra för middag tro?
My vaknade av att grina , febern har kommit tillbaka hon va varm , väldigt varm, stackarn 39,6 i temp. 
Mat och alvedon är nu i kroppen men lika varm för det!

Så det blir väl ingen dagis i morgon heller =(
Nu ligger vi i soffan och myser och vänta på idol ska börja, Vem åker tro? Calle eller piotr??
De återstå att se , jag ha inte fastnat för nån men S håller på Calle, han ha ju faktiskt en bättre röst så vi få se vem det blir , dom kan ju överaska på detta pogram.

Nä nu ska jag ta och pyssla om min sjuklig.
tack för mig! 

Mix up


Jag är less på dom här hormonerna som flyger genom kroppen!!
Ibland är man lyckligast på jorden och ibland vänder allt , och allt känns hopplöst!!!

Ihelgen är det nog inte många ord som kommer läggas in på bloggen!
Vi ska nämligen till pengsjö och spendera den där, ut på landet och känna lite lugn och ro!
S har nämligen ett projekt som han ska börja och vi ska alla se på och skratta .
En husvagn ska rivar och försöras , det ska bli kul , kanske ska man hjälpa till och få ut lite kännslor =) haha!
Annars blir det nog bara massa mys med famlijen , S syster med familj ska också va där , så det blir fullt hus.

My ha blivit förkyld igen =( tror det kommer från sprutan som vi nyss tagit , snorig , hosta och feber =(
Så hon kommer nog spendera sin helg innomhus iaf så hon blir frisk till veckan.
Va ju tänkt att vi skulle på barnkalas i morgon men det få vi nog skippa =( hade varit super kul men vad gör man , sjuk som hon är så blir det bäst att va hemma =)

Nu ska jag städa upp här hemma sen göra mig klar för dagen , nog för vi kommer väl bara att va inne men en sväng på ica ska vi väl hinna me , ska köpa med mig en gravid tidning till i helgen och lite gotta att tugga på =)
Ha en bra helg !!

Snart snart få vi flytta , en vecka kvar nu sen är lägenheten våran! Ska bli underbart , som vi ha längtat!

puss

Torsdag underbara Torsdag


Förmiddagen spenderades hos min kära vän Sandra . Har så fruktansvärt on i ryggen och magen så det blir inga långa promenader just nu ! Hoppas det ger me sig snart !
Te och bullar vart det iaf , och som vanligt en massa snack om allt möjligt . När man kommer en vän så nära in på livet och inser att man är så otroligt lika så känns det bara så skönt att få dela kännslor med någon som förstår. Sandra är verkligen min bästa vän . Går genom eld och vatten för henne !

På eftermiddagen ha det varit lite fram och tillbaka , har nog kännt efter för mycket och låtit min kännslor ta över en bit förmycket .Men ibland blir det så inget jag kan hjälpa , men ibland känns allt bara så hopplöst . Vill bara gråta. Jag lyssnade till en av min favorit låt och tårarna komme , vet ni vem som finns vi min sida då ? Jo My kommer med tutte och snutte och ge mig och sätter sig i mitt knä och ge mig en kram . Det värmer mitt hjärta till max! Underbara lilla ängel.

Men annars ha vi busat och skratta . Lyssna på musik och dansat . Sen satta vi oss lugnt i soffan och myste och då ville lilla grodan i magen visa att h*n också va me på ett hörn och sprattla lite lätt i magen. Det är bara så mysigt . Min lilla groda , snart ska vi äntligen få se dig . Jag är både nerövs och glad , ett ultraljud är verkligen speciellt =)

Nu sitter jag i soffan och lyssnar på Jill Johnsons skiva och bara njuter av dom underbara texterna som rullar ut ur min högtalare . Denna skiva ha hjälp mig i så många svåra stunder. Kärleken är inte det lättaste , den är inte så självklar , man ska inte ta något förgivet , kärlek är något man måste bygga på och kämpa för att ha den där man vill.
Jag är kär , jag älskar min underbara man , eller ja man och man vi e ju inte gifta , men förlovade och snart två barn så jag säger att han är min man , han e ju mannen i mitt liv så han är ju min man ! Jag älskar honom väldigt mycket! Kärleken är underbar !

My ligger och sover , hon är så fin . Att man kan älska någon så galet mycket är helt underbart . jag ler varje dag och tänker på hur mycket jag älskar henne . Det finns inget vackrare för mina ögon än mitt barn ! Vårat kärleks barn!
Hon är helt underbar från topp till tå. Den finsate gåvan någonsin! Den tackar jag för varje dag..

Nu vart det mycket kärlek här , men det kan man aldrig få nog av !

Nu är det bara att invänta idol som börja om sådär 20 minuter , krypa ner under filten och mysa med älskligen , om han hinner hem innan det börja , det tvivlar jag på , han är nämligen på styckning.

Tack för mig!V.16

Vecka 16

Kroppen: Den här perioden är ofta en roligare tid av graviditeten och många känner sig lite piggare igen. En del som fött barn förut kan känna att något rör sig i magen, det kan kännas som pirrande bubblor eller som en fisk som spritter till.
Ditt hjärta pumpar 20 procent mer blod än tidigare och det kommer att öka betydligt fram till i slutet av graviditeten.

Fostret: Fostret mäter cirka 16 centimeter och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 1,5 liter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.
Redan nu har barnet troligtvis utvecklat sitt smaksinne. Barnet kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ungefär lika hög som när man står på en trafikerad gata i staden eftersom alla ljud i mammans kropp förstärks i fostervattnet.

090922


Även denna dag börja lida mot sitt slut.
Ganska skönt att få krypa ner under täcket ändå och invänta en ny underbar dag , onsdag som även betyder ny vecka för lilla grodan.

My ha varit på dagis , och jag ha hållt till hos min far då det verkligen inte gå att va i huset då dom renoverar för fullt.
Men snart slipper vi det och få flytta in i en alldelens nyrenoverad lägenhet. Toan är så fin!
Syster ha häslat på en sväng , hämtade My på dagis vid halv 2 för att traska mot bcv och gör 18 månaders kontrollen.
Sprutan och dom nya doktorenra va lite hämska tyckte My , med då va det tur att moster fanns till hands . Hon är verkligen galen i hanna , ropar hennes namn hela tiden bara för att kolla om hon e kvar . Och det  BARA Hanna som duger när vi umgås. Men det gillar jag , dom älskar verkligen varandra och det e skönt att veta att jag alltid kan lita på hanna när det gäller My , eller ja , jag kan alltid lita på henne vad det än gäller men ja ni förstår.

Min rygg värker och magen ha börjat ta form , kanske kommer ett kort på den lite senare , kanske efter UL.
Men annars må jag bra förutom när blodsockret rasar och det gå fort när det väl händer , då blir det alldelens snurrigt och svart och mår väldigt illa , så det är bra om jag ha något att äta väldigt nära, annars blir det jobbigt.
Men det är som det ska va , det ska ju kännas att man är gravid.

Känns som jag fått lite bätter syn på allt , ha verkligen varit negativ och nere ett tag , men jag ha en del förebilder som gör mina dagar till det bättre , en männsika som jag ser på ibland , jag blir så imponerad av henne , att alltid mötas av ett trevligt leende , trots att vi sällan ses så fast vi bo grannar så smittar hennes go och glada humör av sig . Jag pratar om Sara så klart , hennes syster Hanna är också en underbar männsika som lyssnar och finns där . En toppen vän verkligen som alltid är glad (iaf när vi umgås ;) )
Sandra Karlsson min älskade älskade vän!
Finns tusentals ord om dig , du är underbar och älskad , du få mig alltid på bra humör och vi ha alltid lika kul när vi umgås , vi ha följts åt i det mesta från gymnasietiden. Titta bara på våra döttrar och graviditeter 6 månader i mellan båda små troll kommer det att bli.
Ja du Sandra sidan kan bli lång om jag fortsätter . Ditt glada humör och din personlighet är nått jag gillar , du äär min bästa vän i alla väder. Tack för att du finns !
Älskade du!
Hanna - Min syster min vän mitt allt!
Älskar dig till månen och tillbaka flera gånger om .
Du finns alltid hos mig , utan dig är jag inte hel . en dag utan dig är tråkig trist och grå.
Finner igna ord , denna donna måste man leva med för att inse vad hon betydere
Älskar dig.
Therese - en gammal vän! men som dom säger gammal kärlek rostar aldrig. Kontaken ha vi tagit upp igen och det känns verkligen super kul , vi pratar verkligen om allt . Haft så mycket kul med dig genom åren .
Du ha alltid funnits där för mig även fast jag inte sett det . Du va en av dom som inte dömde mig när jag tog mitt steg bort från det gammla och in i det nya . Du lyssnade och du pratade .
Du är en helgo tjej .

Finns fler än så men det är dom jag känner som gör mina dagar till det enklare , förutom mina två största skatter som finns här henne alldelens brövid mig . Och min lilla groda i magen , du få mig att le.
Jag älskar mitt liv som det är , jag är nöjd jag är glad .
Visst ha jag också dåliga dagar men vem ha inte det? så ska det ju va för att få känna va lycka är!

Oj detta vart långt , nu ska jag runda av , lägga mig i soffan och invänta idol dom snart börjar.
Tack för mig

Tragiska öde
En olycka händer så lätt , alldelens för lätt !
När ska det sluta ? aldrig skulle jag tro alltid är det någon som kommer ryckas bort från oss .
Inatt har det hänt igen , igen nära till mig utan till en bekant. Men jag tycker det e jobbigt , så många ha ryckts från våran sida så alla kännslor kommer upp igen. Alla tankar till annöriga och vänner.
Det gör ont och det kommer det att göra länge , Ta hand om er , ni blir starkare!

Dagen ha spenderats hos min kära vän sandra och sötaste lilla Nora som ha blivit 2 år idag =)
Grattis lilla gumman! Galet va tiden gå fort snart kommer en mini Nora och helt plötsligt e våra bebisar inte bebisar längre .
Om en längre tid kommer en mini My eller kanske blir det en pojke denna gång? Det återstå att se =) Nu är det inte så länge kvar till UL, ska bli så spännande , jag vill ta reda på könet men inte S så då få jag acceptera det och vänta tills grodan kommer till världen.

Imorgon kommer dom in till oss och ska riva upp toan , ja hela skiten ska bort . Golv väggar , ja allt!
Och vi ska traska över till min far för att inte behöva va i det hemska bullret!
Snart snart snart få vi flytta =) jag längtar som en tok .

Nu ska jag krypa ner under filten och se lite tv med älskligen .
Ha knappt träffat han i helgen då det ha varit jakt för honom , men nu är han hemma och det gillar jag .

Så tack för mig!


090920


Söndagmorgon är kommen !
Vaknade först 04.40 , på soffan men jag bestämmde mig att krypa ner i sängen med älskligen en stund innan det va dax för älgjakt för han. Åter igen vakna jag 05.30 av klockan, men jag och My somna om i storsängen tills 08.00 cirkus.

Igår vart det stora staden men Eva , Jessy , Nikki och My. En riktigt tjej dag. Det va super kul , förutom min måilla attack fy va hämskt det va . Med så är livet på en pinne om man är på tjocken. Gick först på bondens marknad sen in på torget. Vart en del shoppat för alla tjejer .
I mina påsar fanns det ett par super skönt stövlar , överknästrumpor , kläder till My .

Men vet ni vad som hände när vi kom in på stan när vi just parkerat bilen?
Vi kommer typ rakt in på röda mattan haha ,poliser och folk till tusen , vi tänker vad är det som pågår och typ bästa platsen som vi hade alldelen längstfram på mattan så få vi syn på prinsessan Viktoria.
Lite komiskt då vi inte hade en aning om att hon skulle va i stan och så snubblar vi typ på henne haha .

Ja dagen va toppen bra .
Den avslutades med en pizza och film med älskligen .

Nu ska jag ta och göra mig klar för dagen , för vi ska nämligen på 2-års kalas idag =)
och som pippi långstrump säger - man kan ju inte gå på kalas me sumssiga fötter =)

Tack för mig

Ljudet av ett annat hjärta


Nu är helgen här , och älgjaken fortsätter.
Kanske bli stan idag me S mamma och syster . Men vi få se hur det blir hon skulle ringa senare så.
Skulle verkligen behövt in till stan och köpt en liten sak till en speciell liten tjej som fyller år i morgon =)
Sen ska jag köpa en sänghimmel till My och ett linne till mig som jag sett ut och även ett par svart knästrumpor.
My skulle även behöva en ny mössa , så vi få se vad det blir av saken.

Igår då , va hos bm och tömnde armen på blod =P hehe ! Som ska va till blodgruppen mm.
Sen kolla vid blodtryck och hb och det såg bra ut , men ska börja äta järntabbleter i förebyggande syfte sa bm.
Och sen fick jag ju höra grodans hjärta , det slog så fint . Jag kunde inte låta bli att le , vilken kännsa att få höra sitt barns hjärtslag i min mage =) Underbara mini groda!

Mysan ligger i vagen just nú och se på tv. Fick dra in vagnen igår då det öste ner vatten i trapphuset pga av toarenoveringar. I veckan kommer dom hit =( suck!

Nä nu ska jag ta och göra nån frukost och se på lite tv innan man göra sig färdig för dagen.
Tack för mig

090918


Att vakna till ombyggnationer varje dag gör mig snart galen , huvet gå snart i bitar , 3 dagars huvudvärk nu!
Nu ska vi ta och packa ner lite saker till flytten , sen ska vi traska över till min far och ducsha , ja dom ha stängt av vattnet i huset så hela toan är oanvänbar! Suck!

Tror du ha tänkt sig att riva i just vår toa idag , så vå håller oss borta från allt buller och bång.
Men nu ska jag ta och göra frukost till My .

Bm idag =) och jag skulle kunna tro att mitt hb är ganska långt pga av min trötthet! Vi få se vad alla värden visar idag och men lite tur få vi höra grodans hjärta slå =)
My ska få vara med sin moster undertiden iaf , annars ha hon rivit hela barnmorskemottagningen =)

Lite pyssel vart det igår , fick klar en sida iaf , Tack Hanna S för en trevlig kväll.
S va och stycka älg och My va med sin farmor så det va en lugn kväll här hemma med bara vårt pyssel.
Sen vart det självklart idol .

Nä nu måstye jag ta och göra någon nytta innan morgonen ha sprungit iväg för långt .
Tack för mig

dax för mellis


Fick lunch hos min kära far idag =).
sedan vart jag lat och han körde mig på dagis för att hämta min lilla skrutt. Men vi promenera hem iaf . Det är höst nu kallt och blåsigt , mina öron gör ont så måste införskaffa mig en mössa.
Min lön ha fortfarande inte rullat in , känner att jag bli arg , måste verkligen handla + att jag ha ett paket att hämta ut .
Men i eftermiddag eller i morgon ska den fan va på kontot!!!

Snart kommer syster hit och håller oss sällskap , men nu ska vi ta och göra lite mellis.

Missa inte idol ikväll , ska bli kul och se om man känner igen någon . Det är ju umeås stjärnor som ska visa upp sig.Vackra djur!


Hästar ! Det måste ju va bland dom vackrate djur som finns!?
Kännslan att bli ett med hästen. kärlek!  att titta in i deras djupa fina ögon , att få pussa deras mjuka mule.
Borsta deras stora kropp för att sedan sadla och tränsa hästen leda ut den ur stallet , titta på den och säga - jaha vart ska vi idag då?

Sätta sig upp och känna sig störst just då. Inga tankar förutom på din häst, att gallopera rakt över en äng eller att plummsa i den djupa snön. Ett sånt teamwork! Du och din häst blir ett!

Jag saknar hästryggen så ortoligt mycket , efter så många år med hästar sen inge mer. Men jag lovar och svär den dagen vi skaffar hus då ska det va med stall och jag ska ha min underbar häst på gården . Min nya bästa vän!

Vackra djur.


090916


Onsdag i dag då , som sagt det betyder ny vecka för grodan! På fredag är det dax för bm besök , hälsosamtal eller vad det nu heter , det är väl då dom ska sticka mig i armen och ta massa blod??! Blää.
Men det är väl en baggis gemfört vad jag har att vänta ;) Sen ska vi väl lyckas få in det pickande lilla hjärtat så jag få höra grodan.
Har iaf tagit ett beslut då det gäller förlossningen denna gång , jag ska nog ta bedövning denna gång , det gick alldelens utmärkt utan också ut komme My helt underbar . Det är klart kroppen är gjord för att föda barn utan bedövning men pga av vad som hände förra förlossningen så ska jag ta bedövning denna gång , jag är ju bara människa och det är dumt att trötta ut sig såå när man ska träffa det mest underbara senare. Aa va jag längatar att få kämpa ut det man ha burit på i 9 månader , att föda barn är något helt galet häftigt sådan kraft , smärta på hööög nivå men ändå helt fantastiskt =) nog pratat om det , de e ju ett bra tag kvar , men Ultraljuden närar sig iaf =)

Idag då ? My är på dagis och jag sitter i soffan och se på vbå, en skruvad serie som bara håller igång år efter år.
Men jag gillar den på något vi , då man följt den sen tidig ungdom.
Ska traska på hem & hobby idag och köpa ett a4 papper så jag kan göra klart Mysans familjebild på dagis .
Sen ska jag passa på att städa innan jag ska hämta My .

Syster kommer nog hit en sväng idag också .
Så jag kanske ska ta och göra ett ryck , så det blir något gjort iaf.
Min faster kommer nog snart förbi och ska lämna några fryssaker då dom snart ska flytta tillbaka hit .

Huvudvärken ha kommit för att stanna idag tro jag , måste på apoteket och köpa alvedon.
Jag måste måste måste börja använda mina glasögon bättre då jag sitter vid datorn och tvn . Fick dom när jag va gravid med My då jag hade konstant huvudvärk så jag kollade upp min syn och den va inte på topp haha ;) och det bruka ju bli snäppet värre vid graviditet . Så jag måste plocka fram dom .

Tack för mig

Ny vecka då


Vecka 15

Kroppen: Man kan känna sig nästäppt och ha lätt för att blöda näsblod när man är gravid även om det är mer vanligt under slutet av graviditeten. Nästäppa beror till stor del på den ökade mängden östrogen samt ökad blodmängd som i sin tur mjukar upp brosk och vävnader vilket gör att man blir täppt i de trånga näsgångarna. Det kan i sin tur göra att man snarkar om nätterna. Blodkärlen kan även vidgas vilket medför att man lättare blöder näsblod.
Från vecka 15 kan du göra ett fostervattensprov.

Fostret: Huden är i det här stadiet genomskinlig och man ser blodkärlen. Armarna kan röra sig och händerna kan knytas. Hjärtat pumpar ungefär 28 liter blod/dygn och hjärtljuden kan avlyssnas med en doptone-apparat. Fostrets hud är tunt och täcks av ett tunt skikt hår som kallas lanugo-hår.

090914


Inget BM bösök idag iaf , hon ringde och ändra tiden till fredag då hon e sjuk. Trist , men men tur dagarna gå fort. My är iaf på dagis idag , S lämnade henne och det gick jätte bra hon hade bara vinkat och gått in , så skönt att det börja gå bättre iaf .

Idag vet jag inte vad man ska ta och hitta på då? Kanske packa ner lite mer , det e ju ba typ 2 veckor kvar tills vi ska flytta =) Jag ha inga pengar på mobilen så kan inte ringa nån heller , så det blir väl att va hemma skulle jag tro iaf till 12 då jag ska hämta My. Sen vet jag inte vad som händer med dagen. Jag borde få en smsavi dag om att Mysans overall och mina skor ha kommit =) jag tog expressfrakt då gå det fort =) hehe! fast jag förstår inte varför hon behöver inte overallen nu och jag ska inte använda skorna förns snön ligger på backen och det är kallt, då dom är ljusrosa skulle jag kunna tro att dom lätt bli smutsiga va? hehe! Men men det e ju alltid kul att få hem grejerna och om skulle vilja byta storlekar och så , ha vi ju tid på oss.

Nu ska jag återgå till att läsa lite bloggar sen blir det att hoppa in i ducshen .
Tack för mig


När en låt får en att minnas något underbart


Denna hund , va nog den busigaste valp som födds , hon hade sönder allt som komme i hennes väg. Hon vägra bli rummsren och hon ville inte bli lämnad ensam för då vände hon upp och ner på hela lägenheten. Men denna underbara lilla valp gjorde vardegen mindre grå för mig när jag hade det jobbigt . Alla dumma saker hon ställde till med skrattar jag åt i dag jag minns henne så väl pga dessa dummheter , hon kommer alltid va med mig i mitt minne . Hon fick dom flesta att skratta , hon fick även ett smeknamn av dom flesta också , Räven ! Inte för hon va listig som en utan såg ut som en rävunge när hon va valp.

Underbara Bella!

http://www.youtube.com/watch?v=tRwGXz5qaqY

 Finaste lilla räv! Du är saknad!


090913


My Susanne Axelsson 18 Månader!

Våran stor tjej hela ett och ett halft är sedan My öppnade ögonen för världen. De gå fort, För fort.
Att se henne utvecklas och växa gör en stolt i hjärtat.
Snart är hon 2 år gammal och storasyster. Va ? storasyster , hon va ju bebis nyss ju !! Aaah det e ju galet va tiden gå. 

Idag kanske vi ska baka en tårta eller nått gott , vi måste ju fira på nått sätt =)
Det är bara vi hemma , Älskligen är på älgjakt.
Men vi få väl mummsa på den när han kommer hem isåfall.

I veckan kommer Mysans vinteroverall som jag beställt och Mina nya rosa uggs =) weeii!!
Ska bli kul och om hon kan ha den eller om det blir retur.
Ska nog föröka hitta en slit och slängoverall också som hon kan ha som ombyte på dagis.
Vinterskor är redan inhandlat nu ska vi väl bara köpa lite tjocksockar och sånt sen är vi klara att möta vintern.

Nä nu blir det fruksot här på umevägen sen ska vi lä på oss och gå ut ! I endast 8 grader ! Fy.
Tack för mig 

090912


morgonen började klockan halv 5 här, S väckarklocka ringde och det va dax för älgjakt. Jag och My bestämmde oss för att sova vidare en stund , så hon fick komma upp till våran säng och krypa ner under täcket och somna om.
När vi vakna efter nå timmar så slog vi på en film i sovrummet och myste en stund till med vällingen.

Har varit ganska duktig på morgonen håller på städa och tvätta , nu är det ba disken och dammsugningen kvar  sen tro jag vi tar och gå en liten promenad i solen.

Imorgon är My hela 18 månader!! 1½ år , kan ni tänka er va? tiden gå så fort . Kanske ska vi baka nån tårta eller så, a vi få se vad som händer om jag inte följer med på älgjaken vill säga.

Nä nu ska jag ta min morgonsnus och fortsätta städa .
Tack för mig

Inredning


Jag längatr verkligen till My få sitt rum , det ska bli så kul att få pyssla där.

Ska inhandla en sänghimmel och väggdekaler med både bild och text. Sen blir det gardiner , troligtvis en kappa så hon inte silter ner don hehe =) sen ha jag en påse sen vi va på ikea som ska in där också =) ska bli ska skojj!

 


Fredag Morgon


11 septemeber 2009

Kvart i 7 klev vi upp . Uppe med tuppen som vanligt .
Och nu ekar det i trapphuset av alla byggare som är här och gör om toaletterna i huset.
Snart kommer dom väl till denna våning =(
Vi flyttar den 2 oktober så hoppas dom inte hinner komma innan dess!!

Illamåendet kommer och går . Det är drygt , men ändå som en trygghet.
På måndag är det BM som gäller sen är inte inte länge kvar till UL . När vi flyttat är det ba 10 dagar kvar sen få vi se den lilla grodan =) Nervös!! Men samtidigt helt underbart kul =)

Först är man orolig fram till V 12 då den största risken för missfal är över , sen oroar man sig inför UL om allt är bra med lill grodan , sen oroar man sig till de veckorna barnen kan klara sig utanför magen om den föds för tidigt sen fram till förlossningen allt allt ska gå bra både under och efter . Sen kommer oron om plötslig spädbarnsdöd och efter det så få man nog ändå oroa sig över sitt barn resten av sitt liv att dom få växa upp och må bra .
Men samtidigt så MÅSTE man njuta av denna underbara tid =)

Helgen är inte planerad för Min och Mysans del , S börja sin älgjakt . Är sugen på följa me , men vi få se hur det blir . Annars blir det nog bara lugt som vanligt Mina älskligar är fortfarande sjuka S ligger och sover och My sitter i soffan och ritar i min kalender =)

Och på tal om kalender finns det inte någonstans man an beställa en gravid kalender som man kan fylla i vecka för vecka . Finns på liberos hemsida men då måste man fylla i den där under alla veckor sen besälla den när man fått bebis , men jag vill ju ha den hemma och fylla i för hand. Någon som vet vart det finns??

Känns som det är dax att börja runda av nu , vart lite långt.
Tack för mig!

Nytt utseende för bloggen


Tack Lina!! Dagens ros till dig.

Vardagen rullar på , förkylda eller inte!!
Grodan i magen ha hoppat till V 14 nu =) det gå frammåt iaf , plussade i V 5 så det ha varit en lång väntan , men snart bara 4 vekor kvar till ultraljud =)
Barnmorskan på måndag iaf , lyssna på lite hjärtljud om vi ha tur. Fick ju några små slag sist men nu borde det höras bättre 4 veckor senare.

Ikväll blir det nog fillm. The girl next door. Ska tydligen va vidrig så nu få jag väl sömnproblem.
My ha lagt sig och tystnade är kommen , ganska skönt men ändå så tomt utan hennes röst.
Min skatt, det vakraste som finns.

Nu ska jag ladda med ett glas iskallt vatten och snusdosan.
Tack för mig.Tokig som jag är så längtar jag efter vintern!
Tända ljus ,höra hur dt knastra under mina nya uggs =)
Göra snögubbar ,åka pulka med My.
Ja jag längtar verkligen!


10 minuter kvar

idol 2009


Tvärshopping


Som sagt innan så åkte vi till stan , grabbarna åkte på mc affärer och jag och My gick på stan.
Vart lite smått och gott.
Nya skor till My
3 par leggings till mig
1 tunika till mig
1 par örhängen till mig
Och sist vart det 2 2 par leggings till My

Fick även en gratis prov på stan på en ny parfym , den lukta riktigt gott , så det kanske bir nästa köp .
Nu ska jag försöka göra mig klar innan kalaset börja , åker väl vid 6 så dax att börja duscha och dola på.

Ska försöka få My att sova middag också då det kommer bli en aningen senare isäng ikväll.
Så jag ha det jag gör.

Tack för mig

God morgon


Halv 7 bestämmde sig My för att det va dax att kliva upp så jag tog med täcket och My till tv-rummet och gjorde väling och så slog vi på tecknat på tvn och bara myste en stund. Tror faktiskt hon håller på bli piggare , nu sitter hon i soffan och äter en glass och är super nöjd.

Snart är det väl dax att göra sig klar för dagen, tror det blir en sväng till stan innan vi ska på kalas , kanske fynda man nått till kvällen.
Annars blir det väl att dra på sig nån gammal trasa som hänger i garderoben.
ska bli skönt att rens bort nu när vi ska flytta. nu ska det bort , man tro att man kanske kommer att använda det nån gång menn icket så nu ska et bort.

Och mycket annat också för den delen.
Vi ska ha loppis eller nått när vi flytta ska ba försöka komma på vart man ska hålla till, syster ska va me hon  också kanske nån fler?? ja vi få se .
Kanske utanför medis??!!! det e ju centralt och folk hitta ju dit.

aja nu ska jag kila iväg.

Taccobufé


Pappa komme förbi och frestade med att han skulle gå och äta taccos på Marias resturang. och självklart vart jag sugen då det såklart är min favvorätt. Så vi bestämmde att vi skulle gå dit och äta vi me . Vi ringde S syster med familj och dom vart sugen dom me så vi slog fast vi det och nu är bordet bokat så vid sex tiden befinner vid oss på denna goda bufé. Lite fredags lyx!

Nu sitter vi och invänta A med barn innan J kommer från jobbet.  Så få barnen leka lite innan vi gå dit eller vi ta nog bilen med tanke på detta regn!
Knapt 15 + ute så nu är det dax att plocka fram lite av vinterkläderna , skorna är redan framme och dom värmde gott på fötterna , kanske inte så snygga dom här  uggsen men dom skorna är så bekväma och sköna , ska defenetivt skaffa ett par till då jag inte kommer orka me några dyrga knyt skor då jag kommer ha ett överhäng i vinter , dom är verkligen super , att ba stoppa ner fötterna och traska ut. Sen är det väl bara en jacka jag skulle haft som jag ska kunna växa i men samtidigt vill jag ju att den ska va snygg. Hmmm? vi få se vad den stora staden ha att bjuda på när nästa lön rullar in!

Nä nu ska jag mysa lite med My . Tutte och snutte är hennes allt. hon är så go när hon fått dom!
så ska passa på och mysa lite nu !

tjooheej!

Fredag


Vilket underbart väder det är i dag ! Eller inte! Nu få fan vintern komma . Jag längtar efter snö , julmusik , julafton skoterkörning och mycket annat som vintern ha att bjuda på . denna regniga sommar vill jag inte ens komma ihåg!
Äntligen är månaden kommen då vi ska flytta =) så underbart . Och vi behöver inte göra ett skit i lägenheten då den är total renoverad , känns så skönt!

Kvällen blir nog väldigt lugn då förkylningen bestämt sig för att stanna ett tag till. En bra film och nå gott till så är kvällen räddad!

Imorgon blir det 50 års kalas god mat och mycket skratt. Men ingen alkohol för mig tack! Det blir att hålla barnen sällskap =) Tur alla vet nu så man inte behöver komma med dumma ursäkter !
Känns som väntan efter lill grodan kommer bli lång , fast vi ha ju My så man ha ju dagarna räddade från att ha tråkigt . 

Gud va jag längatar tills den 15:onde då blir det att inhandla saker till Mysans nya rum, hon ska få en underbart fin sänghimmel och stora väggdekaler med älvor , blommor och någon fin text , det kommer bli så fint , äntligen ett rosa rum till våran skatt.
Om det skulle bli en lillebror nu så få han leva med det han också =P

Nä nog från mig nu ska jag gå och byta blöjja som luktar nummer 2
Adjöken! 


En lättlagad middag


Idag blir det ingen avvancerad middag då förkylningen svävar i vårat hem. Fick hämta hem My från dagis idag hon va verkligen super hängig och snorig . S är förkyld också och jag känner mig ganska slö och trött jag med . Och gommen ha svullit upp vilket den bruka göra innan förkylningen brytit ut.

Pizza ska det bli , men vilken ha jag inte bestämmt mig för ännu. Jag är alltid sist på bestämma mig men ändå bruka det sluta med det vanliga en vesuvio.
Kanske man ska dra en rulle .??!! aja vi få se va et blir för gott!

All denna uppståndelse om svininfluensan börja göra mig nervös och nojjig speciellt när dom gått ut och varna gravida eftersom dom ha så pass lågt emunförsvar. Men vaccinet kommer ju inte hit förns i oktober. Men då ska den tas om jag inte redan ha insjuknat vill säga :P

Snart kommer syster och björn med barnen (och då blir det full rulle )
så man kanske ska hämta lite krafter så man orka me lite besök, vi ha mest legat och slö på soffan i dag allihop .
Ha iaf varit ute en snabbis på ica och apoteket köpt glass och nässpray till My.
och även lite burkmat då hon inte är så förtjust i mat när hon är förkyld så då är det bra att ha något lätt att äta .
Har även handlat min favorit under graviditeter Fil och flingor , va tokig i fil när jag vänta My också!

Tack för mig

MorgonStund


god morgon världen!

My är just avlämnad på dagis och tystnaden tar över här hemma .
S är sjuk så han sitter med sitt honugsvatten och rör med skeden , det ända ljud för tillfället.
På tv är det Jakt och fiske , S favorit. Tur att älgjakten dra igång snart så ha han någon att göra på helgerna.

Ska väl kanske ta och hitta mig nån typ av frukost så magen blir nöjd. Sen blir det att städa här idag, orka inte med nå avancerad städning då vi snart ska flytta. Och då kommer den dryyyyga städningen.
Men jag längtar som tusan tills vi ska flytta. Kommer bli helt underbart.


V.13 nu då!

Kroppen: Nu börjar den andra delen av graviditeten och känslan av att vänta barn har ofta infunnit sig. Du känner dig lite lugnare, då största risken för missfall är över.
Det är rimligt att gå upp 300-400 gram/vecka. Nu brukar illamåendekänslorna och den värsta tröttheten avta. Vissa kan redan känna fosterrörelser, men det är ganska ovanligt. Det är svårt att skilja fosterrörelser från vanligt bubbel i magen. När man ligger stilla i sängen kan det vara lättare, känner man ett litet sprattel en bit nedanför naveln och det inte åtföljs av något kurrande ljud är det mycket troligt att det är just fostret som rör sig.
Tänk på att ta hand om dig själv och vila lite extra. Arbete och fysisk aktivitet är helt ok, men undvik stress.

Fostret: Benvävnad skapas och revben kan ses på ultraljud. Fostret kan öppna och stänga sin mun, suga och svälja, gäspa och sträcka på hela kroppen. Lungorna är färdiga och fostret börjar röra på bröstkorgen som om det andades, men syret kommer genom blodet. Att fostret tränar att andas i vatten är bra för lungorna, från samma ögonblick barnet kommer ut och navelsträngen klipps av så måste andningen fungera perfekt. Vattnet trycks ut ur lungorna precis vid förlossningsögonblicket och från att vara vattenvarelse börjar barnet andas luft genom munnen och näsan. Hos flickorna finns nu miljoner ägganlag i de omogna äggstockarna och pojkarna börjar bilda manligt könshormon.

RSS 2.0