Ingen rubrik


Kvällen är kommen och tystnaden ha lagt sig. Ändå är My forfarande vaken .
Men vällingen är upp drucken men hon tyckte att hon kunde få se klart på pippi som vi på började tidigare .
Syster ha varit här ikväll och umgåds med oss , vi tog oss en promenad i regnet på ica och handla lite .

Nu är det bara jag och My hemma , älskligen är i pengsjö och kolla på nån bromsar på bilen som lukta bränt varje gång vi varit ute och kört. Men han är nog hemma på en liten stund skulle jag tro .
Ska lägga mig i soffan och läsa min tidning som jag fick av syster =). Gå ju inget på tv på måndagar ju .Så då passar en tidning super bra.

Som tidigare nämnt va vi i stan idag , gick bara bra .
Fick mitt nya intyg så nu ska jag skicka iväg det i morgon . Kanske om jag ha tur så hinner det komma igång innan året är slut men jag är tveksam.
Hittade även en julklapp till My idag också , blev en kassa aparat med tillbehör. Så nu är en sak på listan struken. Bara resten kvar.

Nu täkte jag slänga upp lite bilder från igår (1:a advent)
 Lill skruttan i sin nya overall

 Tomten va ganska läskig tyckte My

 Renen va rolig

 Baka pepparkakor


 My fick sig en julkalender idag också , så i morgon öppnas första luckan =)

Men nu ha jag bråkat klart med blogg.se som är segast i världen på ladda upp bilder ikväll så nu ska jag slänga mig i soffan och läsa min tidning.

Kram och God Natt♥


Slut på november


Jaha snart va det slut på november månad. Tiden bara springer iväg.
1:a advent igår , super mysig dag , vi va ut på dagen och gick runt på byn och kolla , my fick träffa tomten.
Sedan fick hon träffa hästen , men den vart hon rädd för när den kom för nära och ville pussa henne , så mamma fick klappa hästen istället. Hur söt liten ponny som hällst =)

Efter besöket på byn så gick vi hem och baka pepparkakor.
My hade riktigtroligt med alla formar och gjorde sitt bästa för att kavla ut degen.
Tänkte bjuda på lite bilder från igår lite senare idag .
Sen vart det att fixa en julskina och mummsa på , Mys farmor och farfar och morfar va här och åt den goda skinkan med oss .
Till middag blev det stekt korv och potatis och sen vart det familjemys i soffan till pippi långstrump.

Idag är det nya äventyr som väntar .
Eller äventyr och äventyr va väl att ta i , men vi ska åka till stan och besikta Urbans bil sen ska jag fara in på mitt gammla jobb och fixa ett nytt arbetsgivarintyg, då det va nått som fattades på det jag skickade in till alfa-kassan . Ovanligt att det ska krongla med dom va? likadant försäkringskassan , man ska ha så lite så möjligt att göra med dom . Men nu måste jag ha med alfa-kassan att göra så min stämpling kommer igång .
Sen kanske det blir att gå på nån afär och kolla lite , vi ska ju julklappshandla i helgen , men man kanske hitta nått idag så man kan stryka nån grej från listan .

Snön komme ju i natt.
Men så vart det plussgrader igen och snön är på väg bort igen , suck! Så nu blir det väl regn igen .
Så tråkigt, vill ha snö och minusgrader ju. Men men det är bara att inse , vintrarna blir kortare och kortare för varje år som gå. så om några år är det gräs och gröna skogar på julafton.

Nu river My i alla ytterkläder så ska gå och plocka upp lite .
Ha en trevlig dag ♥

Ny vecka


Vecka 25♥

Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.

Liten My

Rotade igeom alla mappar på datorn och hitta det sötaste bland sött. Så tänkte bjuda på lite bilder på My , en lien My♥

    

    

    

Det vackratse för mig♥


Lugna gatan


Inget händer här idag , bara lugna gatan. Fantasilös som man är så finns det inte mycket att göra.
My ska väl sova snart , men efter det så blir det nog att gå ut en sväng och få lite friskluft .

Måste gå och handla mossa och långa ljus så vi kan sätta ner i adventljusstaken. Vi tänder ju det försa ljuset på söndag , helt otroligt vad tiden gått fort . Gräset är fortfarande framm och ingen snö tycks ska landa på våran mark. En grön jul kanske?

Även kvällen är ganska planlöst , idol blir det se iaf . Nu är det ganska spännande , bara 4 kvar och endast 3 efter kvällens program. Hur ska det gå ? Vem vinner? Tror fortfarande på Erik men dom andra ha nog lika stor chans .
Vi få se vad svenska folket tycker .

Imorgon är det julmiddag för våran del i pengsjö med massa folk. Måste hitta nån klänning att ha på mig , eller nått annat fint. Men magen ha ju börjat va i vägen för do flesta kläderna i min garderob. Kanske få ringa och gulla med syrran , hon ha en del klänningar .

Men nu ska jag sätta mig till rätta i soffan och ta det lugnt medans My ska sova , om hon nu vill sova. Kan säga att hon är i en trots just nu . Arg på allt som blir fel , vill inte sova och SKA ha sin vilja igenom annars ta vi ton och det är höga toner! Men det är bara att gilla läget alla barn testar och måste ju få gå igeom en trots. Men ibland kan det va jobbigt, men det gå ju över . Och varje ålder har sin charm. Ganska kul att se hur mycket vilja som finns i en så liten människa. Hon är det sötaste ändå min lilla skatt ♥

Min älskling →  

Fredag


Dagen började vid 7 och jag va nog mer trött än någonsin , men det är bara att slita sig ur sängen och ta vara på dagen.
Just nu sitter vi och ser på Nalle Puh och bara myser i soffan. Snart dax att slita sig härifrån också och göra sig klar för dagen . Inga planer än så länge men det kanske kommer.

Känner mig lite bättre idag men ha fortfarande ont i armen och över axlarna så har väldigt jobbigt att kunna sova ordentligt utan att vakna. Men nå värre tror jag det inte blir , värsta va nog i går kväll , då va jag inte pigg. Men bättre och va halvdålig i ett dygn än ligga i sjukan i 1-2 veckor och va jätte dålig. Så jag ångra inte att jag tog vaccinet , nu ska jag bara fundera på om jag ska ta det på My.?

Kanska blir att fortsätta städa fram julen idag , måste ju va lite jul tills på söndag iaf då det är första advent och det första ljuset ska tändas . Snön kommer nog inte hinna falla in dess men det få gå bra ändå. Skylt söndag blir det ändå men eller utan snö.

Ha en toppen dag ♥

Mätt och belåten


Spagetti och köttfärsås. Middagsgäst har vi haft , så ni sitter vi alla och se på shrek . Ska nog ta fram glassen och bjuda på också.
Vaccinet tar ut sin rätt på kroppen, öm i ganska många delar av kroppen och trött som aldrig förr.
Ryggen tar verkligen livet av mig snart . Hoppas det bara håller i sig ett dygn , vill inte va dålig i helgen.

Längtar verkligen tills klockan slagit 19.00 och få lägga My , då ska jag lägga mig med täcket i soffan och se på nån bra film och bara tycka synd om mig själv. Haha nää så farligt är det ju inte men det e skönt att bädda ner sig ibland och känna lugnet.

Nä nu ska jag va lite social här , ha en trevlig kväll folket .

En vit hd


Tomten kommer på hd!!
Tänk va lite musik kan göra , sitter och lyssnar på lite julmusik . Just nu är det tomten kommer på hd som strömmar ut genom högtalarna =) Man blir på så bra humör , och faktiskt trots gräset och regnet kan man känne en gnutta julstämmning.

Håller på att pynta fram julen lite sakta . Det är mysigt. Men idag är min rygg pajj pluss att jag ha en fruktansvärt träningsverk i livmoderna så mensverk gånger 10 just nu . Men det gå ju över .
Kanske kan linda va lite posetiv en stund idag iaf . Ha inte den bästa perioden just nu men när jag få le och må bra så är det verkligen härligt . Jag hatar verkloigen att va nere.
Hoppas det vänder nu till jul , kanske när snön kommer och det blir lite ljusare och gladare ute .

Nog om det , nu ska jag fortsätta mitt städ och pyssel , springa ner och kolla posten och kolla om min skiva ha kommit =) Det vore ju toppen . 

Torsdag


Idag är vi vaken i tid, ställde klokan på 07.00 men drog mig till kvart över . My sov när jag skulle kika in till henne , men vaknade snabbt när jag öppnade garderoben för att ta ut kläder.
Sätter sig upp i sängen direkt och säger heej heej . Mitt söta lilla hjärta ♥
Så idag blir det dagis för My , så hon få göra av med lite energi. Hon ha nog saknat kompisarna skulle jag tro. 

Idag är armen tung och öm , svårt att höjja upp den och lyfta nått tyngre .  Men bara jag klara mig från feber och andra biverkningar är jag nöjd. Vill gärna va frisk i helgen . Hoppas min julskiva ha kommit idag så jag få börja julpynta lite . Fick oss en stor julstjärna igår av Stefans mamma och pappa , som vi ska sätta på inglasningen . Nu fattas bara gardinerna som ska upp därute .

Nu ska jag nog dra på mig nå vettiga kläder så man kan fara på dagis med lillan sen . Ska väcka upp min andra hälft också, vi tar bilen idag så slipper vi stressa iväg . My sitter och se på nalle puh nu och blir nog väldigt arga på oss om hon inte få se det ens stund.

Ha en toppen dag , så återkommer jag senare idag ♥

Grisknorr ? Nej tack!


Nu va det gjort , ha varit med pappa idag och tagit vaccinet , så nu kan jag inte tveka mer . Få se om det blir att gå ner med My i morgon , kan inte bestämma mig. Men bvc söterkorna tyckte verkligen hon skulle ta , men jag ha ju som varit emot . Men tänk ändå att vuxna människors lungor kan verkligen tycka det är jobbigt , tänk om en 2åring skulle få det , vad säger deras lungor , orka dom ens med en influensa??

Men nu är det gjort , men jag ha samma ställning till det nu som förr , tycker verkligen allt ha blivit uppförstorat av media , och jag tror att man klarar av om man skulle få det , men jag vill inte va höggravid och åka på det , det är nog så jobbigt att va höggravid men andningsvårigheter , då vill man inte åka på en flunsa som gör det ännu svårare att andas. Men alla gör precis som dom vill .

Kvällen ha varit super trevlig , middag hos Mysans faster och "farbror Anders" och kusinerna =)
Verkligen super gott , pressad potatis och stek men svampsås  och tårta till efterrätt då Anders fyller år på fredag.
Massa bus och lek .
Nu är vi åter hemma och My ligger och sover och vi glo på tv , godisskålen brövid mig och datorn på magen , som just nu guppar lite lätt upp och ner. Lill grodan i magen har också kalas. Så mysigt när man börjat känna av dom riktiga sparkarna och rörelserna. Vaknade till och med av grodan i magen imorse den hade nå tokil där inne , säkert 1 timme i sträck så gjorde den kullerbyttor och boxades runt =)
På söndag är det V 25 för grodan och då hade jag tänkt bjuda på en magbild =)

Armen känns lite öm och tung längst upp , men än så länge ha jag inge allvarligare skador av vaccinet .
Hoppas jag slipper ligga deckad i helgen då det båda är 1:a julbordet och skyltsöndag.


Imorgon blir det nog lite julpynt om min nya skiva ha kommit. Ja jag vet det är gräs och spöregn ute , men nån gång måste ju stämningen komma ju . Städas ska det då göra . My ska va på dagis sen kasta jag ur karln och höjjer sterion då gå det bäst att städa .

Nu blir det att glo på lite tv innan jag ska hoppa isäng. 
Ha en trevlig kväll♥
 

Försovning


Att försova sig gjorde man ofta när man gick skola . Men nästan aldrig som vuxen och mamma ha jag gjort det . Men idag gjorde vi det . Så vi skippa dagis idag . Vill inte stressa för att hinna dit i tid . Så det blir mys i soffan i stället en stund . Just nu är det musse piggs klubbhus som visas på tv och My gillar det .

Vid 10.00 ska jag på arbetsförmedlingen för ett möte med Doris. Kanske få man komma ut och arbeta eller praktisera innan det är dax för nästa groda att komma ut.
Sen händer det nog inte så mycket idag , är sugen på ta fram julen men , jag väntar tills min julskiva ha landat i brevlådan , så man få lite stämmning iaf , det gröna gräset och regnet får jag ingen julkännsla av iaf.
Undra just vart man ska ställa julgranen ?

Ha ni börjat julpynta något än?

Förhäxad


En av tidernas bästa serie, och vad vore väl bättre än  att få hela boxen på 8 säsonger, eller kanske en sänong i taget.
Helt klart överst på min önskelista till jultomten

http://www.discshop.se/shop/ds_produkt.php?lang=&id=60478&lang=se&subsite=movies&&ref=


Kvällens fynd


Kvällens fynd gjordes på cdon.com

En julskiva för 59:-
Och en film till My , pippi långstrump 49:-
Kanonpriser ju =)
0 :- i frakt och betala i slutet av februari så 108 :- som jag få en faktura på i mitten av februari.
Leveranstid 1-3 arbetsdagar.



Sötatse lilla tomtenissa













Utmanad

Har blivit utmanad av Syster Hanna.

10 saker ni inte visste om mig

1. Jag är galet beroende i snus och godis (och My såklart)
2. Jag har endast haft 2 förhållanden , men dom ha varit långa.
3. Jag har varit blond
4. Rökte i 7 år och idag hatar jag verkligen röklukt
5. Är riktigt fattig just nu
6. Min pappa betyder enormt mycket för mig
7. Back in the days hade jag jävligt roligt
8. Gick barn och fritid på liljaskolan och hade IG i bild haha =)
9. Har varit överviktig och sjukt smal på samma år.
10. Ibland känner jag mig riktigt överkörd och olycklig

Utanmanar alla som känner för det!!


Vaccin och Julkort


Dagen började efter 8 idag , ganska skönt med lite sovmorgon. My är hemma från dagis idag me , men i morgon ska hon nog fara . Tror hon saknar att lekaq med sina kompisar. Men jag tycker verkligen ett barn ska va hemma från dagis tills dom är frisk . Annars gå det bara runt runt hela tiden , många barn springer på dagis snoriga och hostiga mest hela tiden.

agen innehåller inte allt för mycket , ska på möte nu klockan 10.00 sen ska jag nog ta julkorten på My , nu när vi ha en superkamera =) Kommer bli så fint .
Sen försöker pappa dra med mig på vårdcentralen och ta vaccinet , men jag ha inte bestämmt mig än.
Blir lite tokig snart , alla funderingar och tankar , förra veckan fick dom avslag för att vaccinera 6 månader bebisar och uppåt och nu i veckan så är det fritt fram . Knasigt tycker jag. Men men få se om jag ta det iaf . 

Nä nu ska vi ta och göra oss klara för att gå ut i regnet , något less på detta trista väder kan jag lova . 
Snö och minusgrader nu , tack!!

Ha en underbar dag ♥ 

Nu fattas bara snön sen är julen mer än välkommen


http://www.youtube.com/watch?v=LsHDdawSjLU&feature=fvw




Mina julklappar


Detta blir nog mina julklappar , från mig själv..








Har även inhandlat en av Mysans julklappar idag =) Super söte duntofflor , bjuder på en bild på dom senare ikväll.
I skrivadets stund sitter jag med magen barn och kolla på lill*n i magen busa runt . Så mysigt att se bebis på utsidan av magen nu . Det är kärlek i magen de♥


Dagens köp


Äntligen , nu kan vi ta egna fina kort , sån skillnad det blir med denna kamera och en vanlig digetalkamera.
I just love it♥


Övertrött


Dagen ha varit lång för oss alla. My har inte sovit en ända minut idag .
Dagen började med städning , sedan vart det lunch och en promenad för mig och My . Gick på ica och handla toapapper , kan ju va bra att ha hemma.

Mitt på dagen vart det mys i soffan en stund i hopp om att My skulle sova en stund men inte det . Så det vart lek och bus istället.
Eftermiddagen har det varit vänner och familj här. Hanna och Urban kom hit och fira min födelsedag en vecka efter =) Fick trisslotter och en väldigt god choklad ask♥ tusen tack underbara ni!
Syster ha också varit här och sällskapat med oss en stund och såklart våran vän och granne Tomas och hunden Nick.
Gjorde även middag , kasslersallad som vi åt . Så nu är man mätt och belåten en stund .

Läggningen av My blev svårare än väntat , Hon va så trött på slutet att hon höll på somna i knä hos Hanna , men när det va dax för välling och hoppa i säng så va det andra bullar som gällde. Hon vägra dricka välling och bara va arg , skulle bara kliva upp , så tillslut gav jag med mig och vi drack vällingen i soffan men sen så vart det raka vägen till sängen , men inte skulle hon sova inte . Efter mycket tårar och utklivade ur sängen så tog tröttheten över och hon somnade i min famn . Det är ju så mysigt , jag kan sitta i evigheter med henne i famnen men hon måste ju sova i sin egen säng .  Nu snarkar hon och sover så gott min kära prinsessa.

Nu ska jag hoppa in i duschen sen slänga mig på soffan och bara glo på tv , är det nått bra på tvn ikväll tro?

nä nog från mig , känner hur huvudet blir tyngre och har inget vettigt alls att skriva om längre så jag lägger ner för ikväll och hoppas att lusten att blogga kommer tillbaka imorgon.

Ha en trevlig kväll♥

Ny vecka


Vecka 24♥

Kroppen:
Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.

Jag orka inte.....


Har varit lat på bloggande idag . Ha haft fullt upp med barnen och saker.
Ha varit på middag ikväll med stefans jaktlag och deras tjejer och barn , så nu är det bara soffläge som gäller .
Men lovar att återkomma i morgon .
Och då ska jag även bjuda på lite bilder =)

Ha en toppen kväll♥

3 barnförälder och gravid


Precis så känns det nu , eller så är det just nu fast 2 är ju bara på lån =)
Men man skulle haft nån arm till och kanske tt par ögon till . Men det är mysigt med många barn. Just nu är det godisstund och mys framför tvn .

Om 2 timmar visas idol i rutan så vi hoppas dom små trollen är trött och vill sova då , annars är det ju tur att vi 2 tvaparater. My bruka ju iaf sova vid den tiden men vet inte när dom andra trollen behagar att sova.

Hoppas på lite bättre väder i morgon så vi kan va ute och leka en stund .

Men nu komme min far på besök så ska va lite social en stund .

Ha en trevlig kväll ♥

Tappa orken att andas


Fan va jag hatar detta , att inte kunna andas som vanligt , det är det drygaste med att va gravid . Jag få Panik , måste ta djupa andetag i mellanåt för att orka andas vidare med vanliga andetag . Ändå gången det känns bättre är om jag ligger på rygg eller bara lagt mig för att vila.
Skulle man åka på svinis nu så dör man väl , lungorna orka väl inte mer . Nämen så ska man ju inte tänka , men dom säger ju att en gravid kvinna orka inte en flusa på samma sätt som en ogravid. 'Å om jag bara kunde bestämma mig hur jag ska göra med detta vaccin. Men det ta ju ändå upp till 3 veckor innnan vaccinet är ett "fullt" skydd så innan dess ha man väl fått det. Ha till och med hört att det kan ta upp till 5 veckor.

Jävla svinsjuka , försvinn från vårt land . Tack!!

Nu vakna My , lill skruttan är forfarande förkyld . Hon vakna vid 9 i morse men ändå somna hon vid 12 och ha sovit en timma drgt nu . Trötta tjejen . Hon sov hela natten från 8 igår , så 13 timmars sömn i natt för henne .
Det ta på att va sjuk.

Nu ska vi börja göra oss klara för att fara ut , ska på banken och beställa ett nytt kort sen ta ut barnbidraget , eftetrsom jag inte kan ta ut på bakomaten . Hela chipet ha som lossna från kortet så skulle sitta fint med ett nytt så man ka anväda det igen.
Sen blir det att hämta Nikki och Noel på dagis , för att sen åka och handla lite inför helgen .

Någon gravid som bestämt sig för att inte vaccinera sig ?

Men nu få det sluta...


Detta trista och grå regnväder blir jag galen på . 10 daar kvar typ tills vi är inne i December och ingen snö och inga minusgrader . Jag hoppas oc ber att det är snö på skyltsöndag , annars blir jag nog lite ledsen .
Man är ju deprimerand och helt orkeslös i detta väder, man känner sig sjuk fast man inte är det .

Sovmorgon fick man sig i morse också , 08.45 vaknade jag av att My satt i sin säng och prata lite.
Trots våran sena läggdax så känner jag mig ganska utvilad.
Idag stå det städning på schemat och vid 2 åker vi iväg och hämta två barn till som ska spendara dagen och natten hos oss . Mysans kusiner.

Men först ha vi lite morgonmys i soffan , jag och My . Stefan han sover forfarande . Men ska nog slita upp han snart. Kan ju inte sova bort hela dagen , jag är van att kloiva upp vid sju , så denna dag blir kort.

Vi såg ju Twilight igår och den va helt klart lika bra som alla säger . Så nu få man vänta på att se den andra , kanske man skulle ha varit på bio och sett den.
Betyg : ♥♥♥♥♥/♥♥♥♥♥

Ha en toppen dag ♥

Färgat hår


Nuså är håret färgat , skönt . Då behöver jag inte tänka på det i morgon.
Ska hämta Nikki och Noel vid 2 på deras dagis , sen far vi hem och ha myspys och massa lek . Blir nog att köpa sig en godispåse i morgon så vi kan smaksa till nån bra film.

Jag vill ha mina pengar nu!! Less man blir på alfakassan , att det ska måste ta så lång tid att behandla ärenden. Har så mycket på min lista jag vill köpa . Julklappar till My och julkappar till mig själv =) Ska inhandla ett par lackleggings och ett par hålleggings . Sen en tunika jag sett ut på Gina.
Men med min tur ha jag väl inga pengar före jul och få vänta tills januari med pengar . Det är ju tur man få från det datum man blev arbetslös så jag få ju bara en kulmpsumma som bara växer =)

Ha sett ut några julklappar till My inte så dyra men då blir det dessto fler istället och det är ju roligare för My.
Men det viktigaste av allt är nog nya kläder till henne , tröjjor och byxor behöver hon , hon växer hela tiden .
Nu väger hon prick 14 kilo och är 89,1 cm lång. Stora tjejen. Så nu blir det att köpa i storlek 98-104.

Men nu blir det tydligen film. Twilight. Den andra filmen ha ju världspremiär i natt klockan 12 . Så då rullar den på duken på  biograferna . Moster är och ska sen den , först se dom den första igen sen den andra klockan 12 i natt , så det blir en lång natt för dom. Men är man galen i en film så är man hehe =)

Jag kommer förmodligen att somna till filmen , men det är ju inge ovanligt .  Tycker nog att klockan vart lite för mycket för att se en film men man måste väl se filmen nån gång då alla säger att den är så bra.
Så vi få se vad jag tycker om den.


God natt ♥
 


Kvälla


Kvällen är kommen och singing bee celeb visas på våran tv . Syster och Björn ha sällskapat med oss en stund ikväll. My ligger i sängen och kanske har hon somnat annars gör hon nog det väldigt snart .
Här blir det bara soffläge ikväll, hade tänkt färga håret men ta det i morgon istället .  Färgen stå på toa och vänta så måste göra det så de blir av .

Morgondagen då ? Fredag och det betyder ju IDOL =) och även barnvakt till Mysans kusiner. Men förhoppningsvis kanske dom sover vid den tiden ? Jag vet inte riktigt när dom bruka sova , men det blir väl lite mys i soffan och nå gotta och en barnfilm innan idol iaf .

Men nu ska jag passa på att ta ett filglas i reklamen innan det börjar igen . Sen ska jag dra filten på mig och förmodligen somna och va ett väldigt tråkigt sällskap till min andra hälft.
Inatt ska jag sova i sängen iaf , ska bli skönt .

Oj nu börja det igen så jag nu ska jag va supersnabb att hämta ett filglas .
Ha en trevlig kväll♥

Hund .........


Jag älskar hunder , det gör jag verkligen , men när man blir väckt av en hund som bara står och skäller och skäller bli man lite smått irriterad . Sen när det gått 1½ timme och hunden fortfarande står och skäller så blir man riktigt irriterad!!!
Varken jag eller My somnade förns 12 i natt och vakna 7 av denna hund i trapphuset. Så jag fick nog och skrev en lapp på dörren . För så ska det inte va i ett hyreshus. En sak om dom skäler på brevbäraren i 2 minuter  men i timmar i sträck?? NÄÄ!!

Stefan fick nog och ringde till vaktmästaren eller vad ha nu är och han tyckte vi skulle ta dom hårt haha , sagt och gjort stefan ringde upp ägare och nu ha hon äntligen kommit och hämtat hunden . Så nu är det tyst!
Klart man ska få träna sin hund att va hemma själv och det skäller då , men då lämnar man inte den för dagen och far på jobbet utan då få man väl börja med 10 minuter i stöten och utöka därifrån om hunden lär sig va tyst . Men vilken granne hade tålt att höra på en skällande hund hela dagen ? Det finns ju folk som jobbar natt som inte vill vakna före dom ha lagt sig!!


Nog om hunden!!!
Idag blir det nog inte mycket gjort , älskligen är hemma igen så det blir nog bara mys.
Vill bara att snön ska falla och att 1 advent ska komma så man få böra pynta lite .
Vi satta upp gardiner och en stjärna i Mys rum igår , hon ville så gärna ta ut sakerna och kolla på dom så då fick jag hjälp av mammsen och perinlla och åka och sätta upp det =)

Annars hade vi en trevlig dag på stan igår med svärmor och kusinerna , Men jag måste tilläga att My ha aldrig varit så busigt och vägra lyssna så mycket som hon gjorde igår . Hon bara sprang runt och va helt galen , bustroll =)

Barnen fick sig nya tomtekläder inför fotograferingen på vk. Och dom vart ju så klart sötast=) Ska slänga upp en bild på My sen. Sen vart det köpt min julklänning . Fick mig 2 par tights av Eva och massa annat skoj =)
Vantar , tändare , lite julsaker , lite smått till My , jaa lite allt möjligt =)
Hel nöjd.

Sen hade vi en trevlig kväll här hemma. Mamma komme hit . Pernilla och Åke och syster =) Vi fika och surra om allt möjligt . Sen vart det väldigt lugn då alla for , jag la mig på soffan och My i sin säng men efter nån timmes grin och missnöjdhet fick hon komma till soffan och sova med mig . Men hon va då inte trött och ville inte stänga igen ögonen förns vid halv 12 .
Vart väckt igen efter 1 av älskligen som komme hem och strök mig på pannan. Men jag fortsatte sova så han fick sova själv i sängen .
Men nu är vi alla sammlade i soffan och jag ska luta mig tillbaka en stund .

Ha en trevlig dag ♥

Onsdag morgon i all ära


Sov morgon ända till klockan 8 idag =) skönt .
My har sovit i sin egen säng inatt iaf , det va nog bara den värsta natten med snuva hon ville ha sällskap, för igår somna hon som en stock direkt.
Jag sa mig på soffan och försökte somna till tvn , men jag verd och vände på mig hundra gånger tro jag , men tillslut så somna jag in jag me .
Nä jag är inte utslängd från sovrummet , men sängen är på tok för stor när man är ensam , så det fått blivit soffan.
Men ikväll kommer min älsklig hem igen , å vad jag längtar , 3 dagar utan honom känns som en evighet. Men snart vänder lastbilen om från södra sverige och han kommer hem till oss . Och vi ska kramas som aldrig förr.

Idag blir det som sagt stora staden igen . Vi åker vid halv 11 , så vi hinner med fotograferingen före barnkliniken.
Så nu ska vi och göra oss klara . Tro My ska få hoppa ner i badet så hon är ren och fin på kort =)

Ikväll kommer min kära moster på besök , det ska bli super trevligt . Fika lite och surra om allt mellan himmel och jord . Och mammsen kanske kommer hon me en sväng . Sen kommer säkert Syster ner en sväng då också . Så då är vi sammlad hela tjej ligan . Det är ganska roligt många vet nog redan , men det finns säkert nån som inte vet att jag och moster är lika gammal =) Så våra föräldrar gick gravida samtidigt =). Inget negativit med det , bara posetivt . Vi har verkligen haft super kul genom alla år =)

Nä bäst att sätta fart om man ska hinna nått innan vi ska åka =)
Ha en trevlig dag ♥

Barnkliniken


Klockan 14.15 i morgon ska vi infinna oss på nus , barnkliniken för en återkoll om astman. Så vi få se vad doktorn har att säga . Hon är ju mycket bättre nu iaf , ingen hosta längre , men det kan ju bero på att vi kört med astmagrejen morgon och kväll nu i över en månad så det ha ju hjälp en del. Men nu när vi slutat så ha hon inte fått tillbaka hostan , men nu är hon förkyld igen så självklart kommer hostan tillbaka då . Jag få helt enkelt öra vad doktorn har att säga och vad vi ska göra.

Före det ska vi hinna med Lucia fotografering på vk också =) Hoppas det inte är mycket kö. Vi ska hinna in en snabbis på stan också och köpa en dräkt till My. Och kanske kan jag smita iväg för att köpa min klänning som jag inte köpte idag =( . Hoppas den inte är slut , den va ju på tokrea från typ 400:- till 99:- . Den e verkligen super fin . Visar den på bild om jag köper den.
Min kära svärmor ska också följa med för att köra oss på lassa. Även kusinerna Nikki och Noel ska me för att fotograferas.

På tal om kusiner , så ska vi ha dom i helgen , fredag till lördag . Då få jag prova på att va 3 barnsmamma =) Tur dom är som små ljus och inte hitta på massa hyss =).

Nu ska jag ringa på dagis och lämna ett medelande att My inte kommer i morgon. Ganska bra att dom skaffat en sån , så är man medveten om att barnet inte ska gå på dagis så kan man ring på kvällen/natten om barnet blir sjuk så slipper man göra det på morgon om man skulle sova.

Nä , ska nog vika igen min lilla rosa och somna till tv , är såå trött nu. Så tråkigt att det inte gå nått på tvn. Men men vad gör väl de om man ändå somnar haha =)
Aja åter till tvn .

God natt ♥

För varmt med uggs på stan


Mina fötter är trötta , vi ha sprungit på stan idag jag och My , en stund så hade vi sällskap av Sara och Nova. Sen strosa vi runt i regnet. Fynda lite saker, men som vanligt så ångrara man att man inte köpte det , en klänning som jag såg på Gina och ett par stövlar på Skopungten, kanske måste man in igen och raffa åt sig innan det tar slut?

Middagen vart serverad hos min kära far , kassler och ris , så gott. My såg på pippi långstrump en en stund sen vart det hemfärd. Lite mys i soffan och sen vart det välling och nu sover hon gott . Jag är ny duschad och super trött så jag ska lägga mig på soffan och glo på tv innan jag ska sova.

Mina fötter är verkligen överansträngda , värmen av skorna och alla tusentals steg man tagit idag . För varmt med uggs på stan kan jag lova .
Men nu ska jag mojsa ner mina fötter under täcket och låta dom vila . Ska ringa och surra en stund med mamma innan nio filmen börjar =)

God kväll gott folk♥

Tisdag


Dagen började strax före 7 för mig och halv 8 för My . Vi sov i soffan i natt båda två . Då hon inte ville somna i sin säng igår . Nu väntar vi på att klockan ska gå lite så man kan göra nått av denna dag . Blir nog att åka till stan en sväng , då det inte vart nån träff med Sandra och Lina =( .

Tandvärk ha jag också , visdomstanden som jävlas , mitt tandkött är typ öppet runt den så få typ infekton där ibland , bruka gå till tandläkaren och få sjölja med saltlösning , men nu ska jag göra det själv och bli det inte bättre så få jag boka en tid. Ha även hål i tanden (tro jag) men jag ha fan inte råd att gå dit . kosta fan 1000:- att fixa ett hål pluss att göra en vanlig undersökning gå väl på 400 :-.
Så jag få avakta tills det gör ont. Det gör ju inget om man måste dra ut den , för den syns ju ändå inte så.

Men nu ska jag nog gör mig nå frukost så man inte behöver gå hungrig på stan. Sen kanske man ska kasta på sig lite smink och dra borsten genom håret .
Sen är det väl bara att hoppa i stövlarna och ut i regnvädert. Så tråkigt.

Ha en bra dag ♥

Våga vägra sova

Min skatt vill inte sova. Hon tycker det är roligar att va vaken och se lite på tv med sin mamma.
Men nu ska jag åter göra ett försök med en välling flaska och bädda ner henne under täcket. Så jag kan hoppa in i duschen och sen lägga mig på soffan och troligtvis somna . Nämen ska väl försöka gräva fram nån gammal film att se . Ta ett glas julmust och äta mina små godisar som jag köpt.

My är förkyld som tidigare nämt och det blir inge dagis för henne i morgon. Jag som hade tänkt umgås med Sandra och Lina i morgon men det sket sig , vill ju inte smitta ner lilla Alva och Tyr.
Känner mig lite hängig jag me , eller lite ont i halsen. Så det är onödigt att chansa. Kanske blir en sväng till stan istället och glo lite om jag ha lite för mig.

Nu är Tingeling slut så ska lägga My nu .
Älskar mina underbara skatter så otroligt mycket♥

Födelsedag


Hade en jätte trevlig dag igår med nära och kära. Vissa saknades men vi ses snart =)
Så nu ha man tårta och kaka ända upp till halsen.
Tyvär inga bilden från gårdagen då batterierna är helt slut, måste he mig ut och köpa nya. men i detta regn väder ha man ingen lust att gå ut.
Allt va så fint igår , vitt ute och lagom temp och nu regn och plussgrader, lika grått och trist som förr. 

Syster ha varit här nyss och umgåds en stund ätit tårta och busat i massor med My . Nu ligger My på soffan helt utslagen och snarkar. Förkyld ha hon blivit också =( Så inge dagis i veckan för henne.

Ska passa på att städa bort lite medans hon sover en stund till , sen ska vi nog ta en kort promenad på ica och köpa snus och nått till middag. Tror fktiskt vi ska lyxa med ravioli =) Det är supergott , det tycker vi allihop .

Måndag i dag = inget bra på tv , så ikväll blir det nån gamm film eller så beta av lite avsnitt från sex and the city .
Vad ska ni göra ikväll? 

Ny vecka för grodan

Vecka 23♥

Kroppen:
Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

Det är ingen vanlig dag......

För det är Lindas födelsedag. ♥
Tänka sig att i 22 år ha man nu funnits på denna jord . Ha gett liv till ett underbart barn och ha en liten bebis i magen . Förlovad med min älskade Stefan och ha en underbar familj och dom bästa vännerna man kan tänka sig.
Men andra ord så är jag en lycklig 22 åring . Jag ska ha en underbar dag hade jag iaf tänkt , trotts min extrema trötthet.

Snart ska vi baka tårta och städa resten här hemma , sen blir det att göra sig klar för dagen. Men först lite Mys i soffan men min lilla tjej.
Ha en toppen dag ♥



Mockarutor och Sockerkaka


Då hade man bakat två till sorter. Nu är det bara dammsuningen kvar , sen blir det middag och en lugn kväll i soffan.
Man måste ha ork att fylla år i morgon också =)

My springer runt i blöjja och vill inte sova , så hon lär ju va himmla glad senare ikväll. Eller så somnar hon sen på soffan eller nått, men just nu är det full fart på henne.



Lucia fotografering på vk, västerslätt


Jag måste ju fara dit i år också med My =) Förra året vart ju ett superfint kort och hon fick till och med va på första sidan =)
Ditt barn hamnar förståss i tidningen sedan kan man köpa ett kort  för 80 kr .
Den 18/11 i vk huset på västerslätt klockan 11.00-18.00.

Någon fler som ska dit ?

Så här blev förra årets kort på My.
Det såg lite annars ut än det på första sidan, men alla kort vart fina och hon log på alla.


Heja


 Erik! En solklar fanalist. Helt underbar röst. Helt klart bäst .

 Calle! Ja vad säger vi om Calle? Jag gillar honom, han har verkligen utvecklas och visat alla att han verkligen kan! Från att kolla ner i golvet under sina framträdande till at verkligen ta för sig. Han är duktig och har en behaglig röst.

Nu är det bara att invänta Resultatet om 10 minuter. Missa inte det!



Från det ena till det andra så känner jag verkligen ett tryck från all media och alla skriverier om denna jävla (ursäkta ordvalet) Svininfluensan. Jag tycker verkligen att allat ha forstorats så mycket.Jag är kluven och vet fortfarnade inte hur jag ska göra.

Jag bry mig inte om vad alla vuxna människor väljer , ta Vaccinet eller inte det bry jag mig inte om . Man dör nog inte av att ligga sjuk i en influensa. Tänk om man ska hålla på vaccinera sig mot alla sjukdommar så kommer folket dö av en vanlig förkylning om 10 år.
Alla personer regera olika , en del bli dyngsjuk av vaccinet andra inte och tvärt om , men att spruta in något i kroppen som är gift det me , måste ju få en att tänka en extra gång? Jag vet fortfarande inte hur jag ska göra, hade jag inte varit gravid hade jag kanke inte tveka lika mycket . Men nu handlar det om min lilla groda i magen också . Läkare och andra experter avråder gravida att äta insjö fisk mm för det innerhåller kvicksilver och det är inte bra för ett foster men detta vaccin som innerhåller kvicksilver ska va okej? Vissa läkera avråder gravida att inte ta vaccinet andra säger att man absolut ska ta det , jaha vem ska man tro på?

Och sen att barn under 3 inte fick ta det nyss men helt plötsligt på en vecka ändras det och nu ska små 6 månaders bebis få ta det ?!
Läste att under 20 års tid ha det varit förbjudet med kvicksilver i vaccin för barn och bara nu på en vecka så ha det ändras , man bli ju liite fundersam . Alla tankar bara snurra om hur man ska göra. Jag klarar mig nog galant om jag åker på denna grissjuka men My kanske inte gör det om hon skulle få det ?

Nu har ju så mångat vaccinerat sig redan så smittningsrisken krymper ju hela tiden. Men man är ju inte hundra procent skyddad fast du tagit vaccinet pluss att det ta 3 veckor innan det börja skydda , så man kan ju lika gärna åka på det när det gått 5 dagar. Hörde om en person som fick en av dom värre biverkningarna av vaccinet och tappade kännseln i ben och armar , dom domnade bort. Man vet ju aldrig man kan ju bli mer sjuk av vaccinet än sjukan. Läste även att kvicksilver till barn kan utveckla en slags autism. Ja jag vet inte helt enkelt hur man ska göra är ba så förvirrad. 

Jag är absolut ingen expret på detta ämnet men jag tycker att dom som kalla sig det inte heller verka veta speciellt mycket , dom säger " vi tror inte att något ska hända" Tro? Vaccinet komme så snabbt , bara framkastat och in i kroppen på folk, är inte våran kropp mer van att ta hand om en förkylning/influensa än ett slagt gift som sprutas in i kroppen??

Nog om detta annars blir det 4 a4 sidor till..
Jag är nog varken för eller emot vaccinet , jag vet bara inte hur jag ska göra . Är så kluven.
Hur ska jag göra tro?!!! Det tål att tänkas på.
Hur gör ni ? Ha ni vaccinerat er ? Ska ni vaccinera era små barn?

Fredag den 13:onde


Ingen otur än så länge iaf. Haft en ganska så bra dag . Nu sitter jag i soffan och är proppmätt av middagen.
Blir inte allt för mycket ikväll , idol iaf sen inget annat på schemat.
Vem hejar ni på i idol?

Skulle haft fyllt på mobilen , ha ju nå samtal jag skulle ha ringt , Till Hanna och Urban våra kära vänner och grannar glömde ju att säga att dom är ju välkommen på kalas på söndag då jag fyller år =) i går när dom va här . Så om du läser detta Hanna så vet du att ni är välkommna , hoppas vi ses =)
Sen skulle jag ha ringt några fler också =) Alla ha ju inte msn så kan inte skriva där heller.

Men nu ska jag va lite social med Stefan sen vänta på att det ska bli läggdax för prinsessan .  Ska sätta mig och rita en stund med henne så vi ha nått att göra =)

Ha en trevlig kväll♥

Klänning

Nu vart det nå knas med länken , så man kommer inte in direkt på klänningen .
Men lägger upp den i bild direkt.

Den är så söt♥
Det står min favorit på den. Alla klänningar är från Gina Tricot


Torsdag

Kvällen börja gå mot sitt slut , och jag är trött. Ska bli skönt att krypa ner under täcket och blunda.
Våra kära vänner Hanna och Urban ha varit här på besök ikväll. Alltid lika trevligt.

My somnade som en stock ikväll. Men i morgon är hon ledig från dagis , så vi ska bara mysa när vi kliver upp. Sedan blir det att traska på afären och inhandla saker till söndagens kalas . Och baka mockarutor ska vi också göra =)
Roligt att jag kallar det för kalas , men vad ska man annars säga ? jag fyller ju år så det är klart man ska ha kalas ?! Visst? Ska bli trevligt , men fika, nära och kära , lite pressenter (förhoppningsvis) =) och massa snack =)

Sen är det ju idol på kvällen i morgon . Det få inte missas . Blir intressant och se när dom ska sjunga i par.
Erik är ju en solklar finalist . Jag håller mina tummar för honom.

Fredag den 13:onde är det i morgon också så ta det lugnt. haha!

Men nu till sängen och sova.
God natt sötnosar♥


Här ska bakas

 Blåbärsmuffins

 Chokladbollar

 Cupcakes

Cornflakes kakor

 Mockarutor

 Dumle-kakor

 Sockerkaka

Himmla gott♥

Till mig och My Tack!!


129:- 129:-  49:-  49:-
www.Nelly.se

?:-
149:- (H&M)

?:-

God Natt ♥

Minusgrader


Ja idag vände det tydligen och minusgraderna ha kommit , -6 stå det på termomentern. Men då kanske snön få stanna en stund iaf . Kan ni tänka er att det är snart mitten av november ? Snart december och julafton. Det är galet vad tiden gå fort. På tal om julen så ha vi faktiskt inhandlat årets första julklapp, en pulka till My. Men forhoppningsvis blir det att göra bort alla andra klappar snart också , vägra springa sista minuten .
Sen är det ju roligt att gå efter jul på mellandagsrean .

06.30 tyckte My att det va dax att kliva upp , själv va jag som en zombie men kämpade upp ögonen och hämtade prinsessan och satte oss i soffan för lite välling och mys framför Tingeling , så nu sitter vi här och se på de. Det är dagis idag för Mysans del , och vi ska fortsätta måla på inglasningen , det blev så fint med vitt i stället för mörkt och tråkigt brun/orange tegel. Sen måste jag väl börja ta tag i bakningen tills jag fyller år på söndag .
Hppas man är frisk på söndag , så många som är sjuk nu , vill inte bli smittad , men än känner jag mig frisk .
Annars hoppas jag på en trevlig dag med fika och mycket pressenter =) haha!! Snön få gärna falla på min dag , då det är så mysigt när det snöar.

Nu är det äl dax att börja klä sig lite och göra oss klar för dagis. Sen blir det hem och ta en varm dusch och dola på. På tal om dusch , ha någon provat shampot och balsamet Tresemmé ?
Säljs på ica för 95:- för båda två , hur stora flaskor som häslt så tycker det va ganska billigt . Ha hört att dom ska va bra men man vet ju aldrig , alla ha ju så olika hår. Men måste prova nått tro jag då mitt hår inte är på topp under graviditeten , nött och ser alltid skitit ut även efter ducsh!


Ha en toppen dag ♥

Till Tomas


Sötaste lilla Nick♥

Måndag Morgon


07.00 började denna dag, först lite morgon mys i sängen , sen ville inte My ligga kvar så då klev vi upp vi halv 8 och nu sitter vi i soffan och se på tingeling och My ha druckit sin välling.

Måndag i dag då. Vad ha denna dag att bjuda på tro? Inte allt för mycket skulle jag tro. Dammsugarnen ska väl dras över golvet , det är väl det ändå som är på schemat. Men just nu så myser i i soffan en stund till.

Vad ska ni hitta på idag.?


Slut på helg


Då va denna helg slut , och en ny vecka kommer. Haft en super trevlig dag/eftermiddag.
Ganska fullt upp men nu är det lugn och ro i soffan , tittar på ensam mamma sökr just nu . Ha läst alla bloggar jag följer och nu blir det att krypa ner under filten och bara mysa.

Måste bara fråga , vem läser min blogg?
Lönt att den hålls uppe?

Baka en liten kaka


Grattis alla pappor på eran dag! Själv har jag 3 pappor att fira idag , Mys pappa min pappa och Stefans pappa.
Det blir väl inte så märkvärdigt , inget jätte speciellt precis. Tycker jag.
Stefan är ute med grabbarna och kör fyrhjuling men kommer väl hem nån gång. Jag och My ska baka sockerkaka och tvätta idag. Så hoppas syster vaknar och ville komma ner och umgås en stund =) Alltid trevligt att umgås med henne. Drygt at ha tvättid , man måste ju som va hemma och byta maskin och så. Men det få funka det me . Ska ju baka och städa upp här lite så jag ha nog det jag gör.
Sokerkaka och kall mjölk =) det är ju bland det godaste.

Om precis en vecka fyller jag år =) Så det blir ännu mer bak i veckan . Få se vad det blir för gott man rör ihop =) Ska iaf göra dumlekakor och mockarutor. Så på söndag är det bara att komma och vräka i sig mina vänner.

Måste bara säga att jag saknar min vän Sandra väldigt mycket . Men vi måste ju ses snart.
Lilla Alva har säkert växt oh blivit större =) Det gå ju så fort när dom e så små.

Foglossningarna fortsätter att plåga mig. Det är skillnad på denna grav och den me My . Men man är ju aldrig still nu och dum som man är så gå man ju och bär på My ibland , alla alla trappor upp och ner med henne i famnen gör det inte bättre. Men det är bara att bita ihop , det gå ju över , om inte snart så kanske om 18vekor haha =)

Nä nu ska jag ta mig i kragen oh göra lite nytta , sätta på ugnen och baka en liten kaka.
Ha verkligen Noll energi i kroppen idag. Men ska ta en ducsh och piggna till =)

Ha en toppen dag ♥

Ny vecka

Vecka 22♥

Kroppen:
I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet: Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser.


Ett besök i umeå


Nu ha Hanna ett hål i tungan , det gick fin fint =)
Jag köpte mig ett par nya vantar en farsdagspressent till S och lite gott till mig . My fick sig 2 par nya strumpor .

Jag och My tog oss en eftermiddagaspromenad i slasket, hon va så trött att hon somna i vagnen . Va och handla middag och margarin så tror jag ska baka en sockerkaka om inget annat dyker upp. Men det lär nog bli lugt här på umevägen. Vi ska väl fara och lämna igen filmen från igår och hämta ett släp i penglund sen blir det nog bara hem och mysa i soffan.

Nu vill min kära dotter rita så ska ta fram kritor åt henne =)
Ha en bra kväll♥

Lördag, snöiga Lördag


Ja det snöar i byn , ganska mysigt . Synd det bara bli slask av allt ändå . Det få gärna va lite minus ute så den få stanna . Men vi hinner väl bli less på snö ändå skulle jag tro.

Dagen ser ganska lugn ut än så länge , inga större planer , kanske ska följa syster till stan som ska ta hål i tungan. Men annars händer det nog inte så mycket . Känner mig ganska trasig i kroppen idag . Ont och bara allmänt trött. Men det är bara att bita ihop och le =)

My sitter i soffan och morgon myser som vanligt till Tingeling. inte ett ord , helt stilla när det är Ting Ting på tv . Ja My kaller henne för Ting Ting. Stefan ligger fortfarande och sover . Vet ej när han kom och la sig igår , då pär va här , så det vart väl massa snack och kollande på skotrar och grejer . Jag vart less och trött och gick och la mig vid halv 12.

Va uppe före tuppen första gången i morse , 06.20 vaknade My , men hon fick nappen så somnade hon om till typ 08.30 . Så lite sovmorgon fick jag ju . Men dagen blir så kort när man sover så länge . Men eftersom vi inte ha nått planerat i dag så gör det inte så mycket .

I morgon är det ny vecka för grodan i magen . V22 är kommen . Tiden gå så fort. Hanna fick sig ett kick av grodan igår . Så mysigt att man känner på utsidan av magen nu =)
Vid den här tiden för 2 år sedan va ju gravid i typ samma vecka . Ganska roligt att det blev så =)

Men nu ska jag nog ta och göra mig klar för dagen. Ta mig lite frukost och slappa med My i soffan en stund .
Ha en toppen dag ♥

Tacobufe och idol

Vi hann med en sväng till stan på eftermiddagen och inhandlade en ny dvd och nå sker till den =)
Sen vart det hem och käka på marias.
Nu sitter vi i soffan och ska se idol , stefan och tomas håller på koppla in dom nya sakerna.
My är det full fart på som vanligt , men det är som vanligt när hanna är här =)

Nä nu ska jag va lite social med syster .
Ha en trevlig kväll ♥


Suget


Varför detta ständiga sug efter något? jag vill ha fruktsallad =) Kanske en påse godis och kanske en taccobufe på marias =)
Kanske skulle ha bakat nått idag , en sockerkaka kanske då behöver jag endast smör och mjölk hem handlat.
Något måste man ju göra av dagen . Ska nog ta på min lilla prensessa och gå ut en stund , det börja krypa myror i henne .

Vad gör ni idag?

Fredag


Jag älskar fredagar . Idol visas i tv ikväll, det gillas.

Snön ligger vit och fin på backen. Nu längtar jag tills december , så man få lyssna på julmusik börja pynta lite och känna doften av allt julgodis , glögg och den stikande kännslan i näsan av alla minusgrader som är ute.
Men först ska jag fylla år sen få det bli jul.

Just nu sitter jag och My i soffan och se på Tingeling och bara myser. Ända filmen hon kan se hela filmen utan att röra sig =)
Älskligen ligger och sover , men ska snart gå och hoppa på han så han få va med My medans jag gå och duscha och gör mig klar för dagen. Undra vad dagen har att bjuda på?

Vi såg Johan Falk 5 och 6 igår kväll dom va lika bra som dom andra 4 men jag råka slummra lite i den sista så måste nog se om den.
Vi va och fixa dom hos Hanna och Björn igår , My lekte som aldrig förr hoppa och for som en tok . upp och ner från våningsängen. Gav Hanna en fläskläpp till och med. Det va verkligen fart på henne . Men hon somnade som en stock när vi komme hem. 

Nä nu ska jag ta och göra nån nytta här hemma , finns inte så mycket att göra då vi städade allt igår . Men något hittar jag alltid på . Ska nog rensa min garderob och snöra bort nå gamm kläder som aldrig används . Inte för jag ha nå nytt att fylla på med men . Kanske om jag ha tur , syster bruka rensa sin garderob för min skull så då bruka jag kunna fylla på med något =) sen kanske man få sig nått att fylla på med när jag fyller år.

Men något jag måste inhandla är ett par vantar , och det är snarast . Jag fryser som ett tok hela dagarna nu för tiden så när man gå ut behövs det verkligen ett par vantar på händerna.  

Kanske man ska kika runt på nätet om det finns nå kul . 
Ha en trevlig morgon. 


Kvällen är slut och natten snart kommen


Jag ligger i sängen med min lilla rosa bärbara dator på magen , På tvn är det hästhoppning. Älskligen se på film i soffan , den va dålig så jag tog mitt pick och pack och gick till sovrummet. Är väl snart dax att sova. Men först lite bloggläsning.

Om endast 10 dagar är det min dag , jag fyller år =) hela 22 år gammal blir jag . Ingen ungdom längre haha. Smäll ba till så är man 30. Nägud så fort ska det väl inte gå . Men tiden gå på tok för fort.
Hoppas det blir en bra dag iaf med vänner och familj.
Önskelistan är lång ;) hahaha , nää men alltid kul att få en pressent när man fyller år. Speciellt när man ha sämsta ekonomin själv så man kan inte unna sig nått alls. Bara en tidning eller en mascara skulle sitta fint , pressentkort på H&M en snusdosa eller kanske en bilpåse ;) Ja allt uppskattas. Ska sätta igång med några bakverk också , ska bara hitta nå bra recept.

Torsdag i morgon då. Vad händer då?
Inge planer än så länge förutom städning. Jo det ha jag visst ska ner på vct och lämmna ett prov sen ringa sjukgymnast så jag få mig ett fogbälte. Blir tokig på dessa foglossningar. Och nu ha det satt igång nån slagt träningsverk igen , en molande irriterande kännsla . Som mens verk , såå det växer där inne. Är så mysigt att känna den lilla grodan sprattla omkring där inne.
Galet ändå att man snart ska bli 2 barnsmamma. Våran äskade lilla My ska bli storasyster, hon va ju nyss bebis själv ju. 2 år kommer hon va när grodan anländer. Endast 4 månader kvar. Och som tiden springer iväg nu så hinner det bara va jul senblinkar vi och då är vi 4 i familjen. Så underbart!!

Nä nu ska jag nog stänga igen datorn och även mina trötta ögon och falla in i djup sömn till jag hör
"mamma" "mamma" i rummet brövid. Då det är dax att kliva upp och göra sig klar för dagis.

Nu har Ebba farit hem igen =( Så tomt utan henne. Hon är som en solstråle . Den gladaste hund jag mött.
Men det e bra nu ha jag blivit av med lite hundsjuka så nu kan vi vänta med hund ett tag , tills man bor i hus!

Sötaste du
 







Onsdag


Trött, trött, trött! Det tog på att jobba igårkväll =P Va hemma vid 12 i natt , men vi hade lika kul som vanligt . Ont i fogarna ha man iaf av att stått flera timmar. Måste ta och ringa sjukgymnasten idag .
My är på dagis så jag ska passa på att vila mig en stund i soffan nu innan jag dra igång med damsugningen.
Sen ska jag försöka hitta nått lätt och gott recept . Måste ju sätta igång och baka snart , fyller ju år om 11 dagar =)
Någon som ha nått bra recept att dela med sig av =) ?

Barnmorskebesök


Groden lever och må bra , lill hjärtat slog ca 150s/m .
Jag ha bra järnvärde , men det va något i urinet , typ en urinvägsinfektion som jag inte känner av alls . Så nu ska jag gå på vct med ett prov som ska på labb och vidare till stan . Så få väl se när jag få svar om det .
Sf måtten va på 23cm. Och är nu i vecka 21. Ska jag måste bli lika gigantisk som jag va med My tro? Hoppas inte , magen kan gärna få stanna av en stund .
Ska även ring sjukgymnasten och få ett fogbälte för mina foglossningar då det inte vill ge med sig .
Men annars få jag må bra .

Nu ska jag känna lugnet en stund , sen blir det en långpromedan med Ebba .
Ikväll blir det att jobba några timmar , men det e ju alltid lika roligt att inventera på h&m så det gå fort så är man hemma igen.

My och Ebba.

2 november


Pluss graderna verka ska stanna hos oss . Regnet också för den delen. Så fruktansvärt trist. Undra just vad man skulle ha gjort i detta trista väder? Kanske ta sig en städ dag . Damsuga behövar jag då göra iaf , blir lätt en hel del hundhår fort . Men men så kan det va . Ebba är ju bara för goo =)

Igår såg vi Wallander - prästen . Bra som alla andra filmer dom gjort men man börja kunna förutse filmerna nu när man sett så många . Men absolut en bra söndagsfilm .

Imorogn är det dagis igen för My. Hoppas på bra väder så vi få måla teglet på inglasningen , lite sol som kan värma upp där ute. Annars blir det BM besök, lyssna på lill hjärtat i magen .
Sen på kvällen blir det jobb för mig , inventering på H&M . Alltid bra med en extra slant.

Men nu ska jag hoppa in i ducshen och få upp nån värme . Fryser som ett tok . Det gör jag alltid , hela dagarna igenom . Men i detta rusk väder kan man ju inte påstå att man trivs och att det är varmt.

Ha en trevlig dag .


1 november 2009


Termometern visar + och det regnar! Va , hämskt.. Hellre 10 minus och snö på backen . Har hunnit med en morgonpromenad i rusket också . Vi ha ju ett litet tillskott i familjen en stund =) Och dom måste ju rastas så det få det va snöstorm eller ösregn ut ska dom =) Men det e ju så mysigt. Verkligen super go hund . Ja man få nog leta efter snällare.

Gårkvällen va toppen bra , middag och massa bus hos fam hennström =) Taccos blev det .
Sedan kaffe och massa snack för dom vuxna och barnen gick bus eller godis , Ja inte My och Nadja då men dom större .

När jag och älskligen komme hem vart det en bit av en skräckfilm sen föll ögonen igen .
Sov som en stock till klockan 05.00 då My börja ropa och gnälla lite lätt , så jag gick för att kolla men hon han somna om innan jag kommit dit , eller så va det kanske bara en drömm , men sen vid 07.00 så klev vi upp gjorde välling och satte igång tingeling. Sen klädde jag på mig för att ta en prommis med Ebba.

Nu sitter jag här med min tekopp. My ligger i soffan och myser med sin far .
Jag ska inte lägga mig där , då blir jag för slö så jag ska göra mig klar för dagen sedan få man se vad den här gråa trista söndagen har att bjuda på?!

Vad ska ni hitta på ?

RSS 2.0