Kvällsmys


Tystnaden har tagit över här hemma. My ligger i sin säng och förhoppningsvis somnar hon snart.
Själv väntar jag på att filmen ska börja klockan 21.00 blir att se Wallander,  ja jag vet har sett dom hundra gånger men gillar svenska filmer som man kan slöa till.

Dagen ha varit bra . For en sväng till stan med familjen . Stefan skulle köpa nå upphängare till spotlightsen som ska upp sendan for han till Pär för att drick kaffe då hoppa jag och My av på Coop och kika runt ett tag. Vart inte nå märkvärdingt som följde med hem . En stor sminkväska som jag kan ha alla småsaker i till förlossningen som shampo och borste mm sen vart det en tröja till My som va på halva reapriset en myströja till bebisen dock i storlek 68 men då han h*n nått att växa i =) Sen vart det ett nytt puder då My ha kastat mitt i golvet . 125:- för allt så det va ju bra.

Har annars spenderat eftermiddagen hos svärföräldrarna . Go middag och tårta till efterätt =)
My tycker det är super kul att va där så hon blev ju så arg när vi skulle fara hem.
Men nu är vi hemma och jag känner lugnet. Ska göra mig en kvälls macka sen krypa ner under täcket och se filmen i sovrummet.

Måndag i morgon , inga planer än så länge . Vaknar vi i tid så kanske vi går på öppna förskolan och busar en sväng.
Kanske blir att ta en fika med syster också .
Nä nu blir det bara svammel så bäst jag avrundra.

Hej så länge♥

Snart 2 år sedan


Min älskade lilla My bara några timmar gammal ♥

Ny vecka


Vecka 34

Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.






En söndag


Trötter , trötter , trötter! Som vanligt med andra ord . Tror jag måste börja gå i säng när My gör det .
Känns som kroppen måste laddas med miljoners timmars sömn.

Vad ska man hitta på under dagen då tro? Jag fick lust att fara till stan  på coop och det där! Kanske träffa mammsen och ta en fika . Träffar henne allt för sällan =(
Men gå som dåligt med bussar på en söndag . Någon som ska in till stan idag?

Annars blir det nog bara lugnt . Om jag känner rätt så känns det som en förkylning är på väg att sätta sig i min kropp också. Men det är väl inte så konstigt. My och Stefan har ju varit förkyld i snart 2 veckor . Klarat mig tills nu iaf.

Någon som kan tippsa om bra ammningsbhar och ammninngtoppar? Det är ju inte billigt med sådand men nödvändigt iaf . Känns som man måste börja förbereda det sista snart.
En syskonvagn måste jag också införskaffa mig. Men det är då inte heller billigt =(
Köper man en ny få man ju ta på del betalning men då kosta dom ju typ 6-7000 . Och köper man en begagnad så kan man ju inte del betala men då är dom ju en aningens billigare iaf. Ett mysterium som måste bli löst snart.

Nä nu tror jag att jag ska hoppa in i ducshen och gör mig klar för dagen om man skulle hitta på nått kul.
Lite mildare idag iag . -13 visar våran mätare. Snön fortsätter att faller och gör det ännu vitare.
Nu behöver vi inge mer snö ju!

Hej så länge♥

Tradera?


Som många vet finns det ju tusentals saker på tradera.com att klicka hem , men själv har jag aldrig gjort det.
Vet ej om jag kan lita på det där. Har hittat så mycket fina babykläder där som jag skulle vilja ha. Men vet ej hur man gör riktigt . Man måste väl bli medlem och sånt där skulle jag tro eller?
Någon som är kunnig på det där som vill förklara ? haha =)

Hursom , My ligger i sin säng och sover gott och jag har glott på datorn i en evighet nu så ska lägga ifrån mig den nu och krypa ner under filten och mysa en stund framför tvn.

Söndag i morgon då. Syster skulle troligtvis komma hit och sällskapa.
Annars så är det ny vecka för grodan i magen så uppdatera med vecko fakta och magbild under morgondagen.

Hej så länge♥

En underhållande dag.....


Ja jag säger då det , vilken dag =) Men tråkigt har vi nog inte haft en sekund.
Skrattat tills tårarna rann.
Och denna förbannade bil säger jag bara . Men Saab i nötskal .

Som vanligt sa hade jag skrivit en lååång text om dagen men så kommer jag åt markerar knappen och suddarknappen och jag orka inte skriva om det . Jäkla skit!!

Nu ska jag Mysa med My innan det är dax att hoppa i säng.
Hej så länge♥

Som sällskap


Blir nog så att jag följer med syster till stan en sväng =) Men få bli som sällskap då plånboken är väldigt tunn.
-17 visar mätaren nu , så lite mildare iaf . Man kan ju säga att det är myggfritt ute.
Och som Andree säger - Det är inte kallt , det är friskt!
Tur jag ha min fula men tjocka dunjacka att ha på mig. Kan inte ha den snyggaste jackan just nu då jag ha en mage som putar en aning. Så hade inte råd att lägga ut pengar på en ny vinterjacka för att ha endast denna vinter.

Tur vi gå mot vår =) Optimist , ja visst haha -17 och vi gå mot vår haha, kanske inte än men snart .
Nu ska jag göra Lunch åt min skatt sen göra det sista innan syster kommer och hämtar mig.
My får va hemma och mysa med sin pappa idag. Det passa bra två sjuklingar.

Hej så länge♥

Hjälp!!!


Okej , nu behver jag hjälp =)

Känner att jag måste göra om min deigne på bloggen , känns lite opersonlig som den är nu . Så skulle haft en nya designe , lite varmare kanske =) Någon som känner sig manad på att hjälpa mig??

Halv 7 till halv 9


God morgon !
Eller ja nu känns det som klockan skulle kunna vara mycket mer då man vaknar när det är ljust.
My vakna först vid halv 7 och jag låg en stund och lyssna om hon skulle somna om och det gjorde hon , ända till halv 9 så jag känner mig ganska utvilan men kroppen känns som spagetti och och tung på nå vis.

Nu sitter vi i soffan och ha lite morgonmys och se på en film.
Graderna på termometern visar inga posetivt idag heller -20. Så trist.
FÅ se om Syster ringer nångång under dagen om vi skulle ses eller om hon skulle till stan.
Skulle va kul att följa med , Det är ju rea på Expo =) måste hitta en present till svärmor. Sen har jag ju sett ut lite bebiskläder också men då pengarna på kontot säger ifrån är det inte så lätt . Sen känns det inte så kul att springa runt på stan i -20 heller.
Vi få helt enkelt vänta och se vad det blir av dagen. Skotervisning i hjoggsjö också , men dit tror jag inte många dra sig idag .

Nu ska jag ta och kramas med My sen börja göra ordning mig för dagen om det skulle bli nå påhitt .
Ha en trevlig dag.
Hej så länge♥

Här var det tort....


Ja här var det väldigt tort på inlägg idag . Men har inte riktigt haft tiden . Har varit en städ dag i dag . Allt är gjort förutom skura golven som ska göras i morgon när My sover lunch.
Sen passade jag på att sova en stund med My idag så har inte haft nån tid att sitta här.

Kvällen blir nog väldigt lugn som vanligt , fundera på att gå ut och köpa frukt så jag kan göra fruktsallad, men det är ju ändå 21 minus ute så det känns inte så lockande.
Näsan och kinderna trillar ju av .

Idag har magen varit väldigt "ivägen" Man börja bli lite osmidig iaf när det gäller att städa och ta på sig skorna haha =)
Det känns att man hållit igång under dagen , har ont i höfterna . Bebis i magen har levt rövare i magen ett tag nu men det är ju mys.
Har enomrt svårt att andas normalt nu , riktigt drygt . Måste ställa mig upp när jag suttit för länge för att ta ett djupt andetag.

Nä jag tror det bli att klä på sig och ta en lite prommis sen hem och slänga sig i ducshen .
Skulle haft en bra film till kvällen också.

Hej så länge♥

Trist


Jag känner mig uttråkad och slö. Känns att förkyldningen har hängt över oss ett tag . Man blir som inlåst på nått vis . Man kan inte fara och hälsa på nån , iaf inte nån som ha barn då man inte vill mitta ner dom . Sen har väl My inte allt för mycket orkt till at leka heller.
Men jag känner att jag saknar att surra med nån , dricka en kopp te och bara umgås.
Nån som vill komma och umgås ? haha.

My sitter och myser till en film och S har lagt sig för att vila och jag sitter här och har tråkigt.
Mina kort hade verkligen varit bra att ha idag så hade jag iaf kunnat pyssla lite .
Få nog ta att lägga mig ner och slö jag med då.

Ha en trevlig kväll.
Hej så länge♥

Ett ovanligt lugn...


Ja ett ovanligt lugn infinner sig hos oss. My sover nämligen . (för andra gången idag) Man blir trött av att va förkyld.
Vi har gjort stan idag , och några fynd vart det . Inga kläder eller så men vi ska sätta upp spotlights i sovrummet så det har vi varit och inhandlat. Och lite annat förståss.

S är fortfarande förkyld så han ligger och känner lugnet på soffan och jag sitter här och glo runt på alla bloggar.
Ska nog krypa ner i sängen med My en stund , sen måste jag väcka henne . Annars somna hon aldrig ikväll.
Men under förkylning brukar rutiner lätt bli rubbade.  Inatt sov hon med oss och såklart vart hon över lycklig när jag gick och hämta henne sent igår kväll då hon ännu inte hade somnat och sa att hon skulle få sova med oss =)
Tod dock en bra stund för henne att somna men när hon väl somnat sov hon sött till klockan 07.00 då gjorde vi morgon.

Inga kort ha kommit idag så vi hoppas på i morgon , annars blir jag lite besviken. Bruka alltid beställa på Crimson.se där ta det endast 2 dagar att få hem korten nu beställde jag från extrafilm för det va billigare 59 öre per kort .
Men då ha det tagit 5 dagar och inga kort =(

Nu vart jag väldigt sugen på ett vatten glas så ska ta och fulla ett sen mojsa ner mig med My en stund . Sen är det väl dax att börja tänka på middagen . Är inte ett dugg hungrig men måste ju försöka få i My mat iaf . Få se om hon är sugen på mat , ingen matälskare under förkylningar men man måste ju försöka . Annars få det bli en välling flaska så få hon i sig både mat och vätska.
Men glass går alltid ner , det e konstigt de haha =)

Hej så länge♥

Men skit




Hade skrivit värsta långt åsså fuckar blogg.se upp sig. Less jag blir.
Jag känner mig iaf död idag!!

2 förkylda. Och en gravid som börja traska mot dom sista veckorna och just nu känns det som jag vore närmare 80 år . Ständig värk i kroppen och tokigt trött.

Tänker inte sitta och skriva om hela lååånga texten som försvann så få uppdatera senare idag då jag känner att jag orka.

Hej så länge♥

27 Januari 2010


Grattis svärmor på din födelsedag.
Och idag är det prick 1 år sedan My lärde sig att gå =) Galet vad tiden springer iväg.

Middagen vart inte riktigt som vi ville men det funka ändå . God vart den ju men My ville inte va på det bästa humöret och bara grät genom hela middagen, Nu va det ju bara min pappa som va på besök så ingen som vart stör av det precis . Det är väl så att va förkyld . Hon har inte sovit nått i dag  förutom en halv timme före middagen och då väkte jag henne så hon va nog arg och ledsen över det . Så det blev ingen middag för hennes del .
Men en glass ar hon fått  sig sen är det ju snart välling . Få se hur sömnen blir i natt. Jag ska iaf gå och lägga mig i tid i kväll.

Hoppas mina kort kommer i morgon , iaf innan helgen vore kul . Så har man nått att göra i helgen. Vi som hade tänkt oss på Leos lekland i helgen men det är nog ingen hitt då både Stefan och My är förkylda.
Få ta det nån dag till veckan istället.

Just nu är det bara jag och My hemma så ska passa på att mysa med henne en stund nu före läggning.
Sen blir det nog att slänga sig på soffan och glo på tv tills det är dax att hoppa i säng.
Men först ska jag göra ordning My för kvällen , fixa vällingen och ta fram alvedon och nässpray .

Ha en trevlig kvälll
Hej så länge♥


Bad , städ , lunch och bus


Ja då hade halva dagen sprungit iväg . My är nybadad och just ätit lunch , korv och makaroner med morötter.
För mig blev det bara en morot då jag inte kännde för någon lunch idag.

My och hennes pappa leker på hennes rum just nu , ska väl försöka få henne att sova en stund sen. Det kan hon behöva med tanke på att vi gjorde morgon klockan 5.
Jag ska hoppa in i ducshen sen ska jag sätta mig ner och läsa en bok medans My sover.

Inga kort kom på posten idag iaf =( Hoppas dom kommer i morgon då.
Har iaf hunnit med att städa bort och diska , så nu ska bara dummsugaren dras över golven. Men det tror jag min sambo få göra så jag känner av lite jobbiga fogar idag.

Nu ropar My så ska kramas med henne lite.
Hej så länge♥

4 timmar....


Ja fyra timmars sömn vart det inatt . Känner mig helt död.
Låg vaken till klockan 1 inatt och kunde inte somna , sen vakna My klockan 5 och vägra somna om . Jäkla snuva.
Mitt huvud är tungt och känner mig som ett spagetti i kroppen. Och på det så ha jag en jobbig molvärk och onda fogar.

Nu sitter vi iaf soffan och se på bodgården . 50 ml välling och några klunkar saft vad det som gick i Mysans mage.
Men som vanligt under förkylning så är det inte så lätt att få i henne mat . Men huvudsaken att hon få i sig vätska.
Inget feber än iaf . Endast jobbigt snor , tät i näsan så kasnske inte så lätt att dricka välling då.
Och hon är ju inte den lättaste och få i nässpray , men vi har iaf fått en ducsh i varje näshål så hoppas det släpper.

Om en timme så ringer klockan , men den kan jag ju stänga av . Jag är ju som vaken redan. Men ska luta mig tillbaka i soffan en stund och se på filmen med My .
Inge planer för dagen än så länge iaf , få väl se vad den har att bjuda på .

Hej så länge♥

Evig väntan


Det känns som en evig väntan på att pengarna ska rulla in. Finns inge värre än att ha ett tomt konto. Tur att kyl och frys är laddad med mat.

Kvällen är iaf kommen och snart läggdax för lill fröken. Då blir det fílm för oss (sommaren med Göran).
Tror det blir att lyxa med varma mackor till kvällsfika. Är så otroligt sugen på oboy men mjölken tog slut idag och inge oboy pulver ha vi hemma. Är ju så gott med ett iskallt glas. Men det få blir päron dryck.

Onsdag i morgon , dagis för My .
Hoppas mina kort kommer i morgon som jag beställt så har jag nått att göra om dagarna =) Måste bara köpa ett nytt album att börja fylla upp. Sen behövs det ju en del dekorationer också , men det få bli när pengarna kommer.

Nä nu ska jag göra klar min lilla skatt för natten. Sen blir det att slå igång filmen .


God kväll folket♥


Ständigt trött


Känner mig aldrig utvilan på morgonen när vi vaknar. Spela ingen roll om jag sovit 10 timmar eller 5 timmar . Jag är alltid lika trött på morgonen .
Men vintern är ju alltid värst , det är mörkt ute när man vaknar så det känns som mitt i natten.

Men i dag va det ju dagis så inga långa sträckningar i dag inte .
My sover iaf bra i sitt nya rum , men just nu är hon lite snorig oh ha denna förbaskade hosta (astman) som inte vill försvinna så har lite svårt att somna på kvällen och vill gärna kliva upp en aning för tidigt på morgonen. Men när man är sjuk så gör det inget då få rutinerna störas lite . Man är ju ändå inte sig själv då.

Stefan fipplar med nån kabel som ska in i tvn i sovrummet . Som tidigare nämt så sattes den upp i takfärst igår . Verkligen härligt att ligga i sängen och glo på tv nu.
Och jag sitter som vanligt här på morgonen och går igen alla bloggar.
Bebis har ett gympass i magen tror jag , den knölar på som en tok, Fast som jag sitter är det väl inte så kontsigt (framåt lutad mot datorn) Jag klämer väl sönder stackarn. Nä den tål nog mer än så . Full fart hela dagarna och kvällarna är det iaf .
Kommer ju bli nojjig om den få en lugn period då dom knappt rör sig , nu när den rör sig hela dagen . Tur den är så stor nu så man kan puffa på den lite så kommer den igång =)

Dagen ser ganska så lugn ut . Stefan är förkyld . Så blir nog en hemma dag . Ska tvätt och städa lite .
Men ska även passa på att vila en stund under dagen då man inte ha ett busfrö att leka med.
Idag ska jag även börja med äckliga järntabletter. Men måste ju få upp mitt hb nu .

Nu ska jag gå och kolla hur det gå för min kära.
Hej så länge♥

Bjuder på en bild på min största skatt.

En snabb vesit


Dagen har varit ganska så lugnt. En snabb sväng till stan . Stefan köpte ett takfäste till tvn i sovrummet .
Sen vart det inge mer , va in en sväng på lindex och kolla in lite bebis kläder, så mycket sött det finns och när pengarna rullar in ska det handlas lite iaf =)

Till middag blev det paj , ja vi va duktiga och gjorde en ost och skinpaj med brocoli. Himmla gott!
My åt som en häst , så det va kul att se henne skotta in mer än 1 portion.

Kvällen är snart kommen , och himmlarns vilket godis sug jag har =)
Familjen annorlunda klockan 20.00 iaf , sen vet jag ej vad det blir . Sängen och sova kanske .
Stefan och Urban ska sätta upp tvn i sovrummet iaf .

Dagis i morgon för My, det gillar hon . Då ska jag passa på att städa här hemma.
Annars blir det nog inget alls .

Nu ska jag busa med My.
Hej så länge♥

Sömnbrist


Har verkligen sovigt gott i natt . Men ett tidigt uppvaknande och det känndes i hela kroppen .
Men sliter mig upp och gå på toa , och helt plötsligt så börja det bara rinna blod från näsan , mycket och länge.
Tror jag lider av sömnbrist , då kan man ju blöda näs blod. Eller om man är stressad . Har blött väldigt mycket näsblod under denna graviditete.

Efter jag tryckt upp lite papper i näsan så kryper jag ner i sängen med My , men inte vill hon somna om inte , men vi ligger och dra oss och myser i ca 40 minuter sen kliver vi upp och gör frukost. Nu sitter vi och se på spöket laban .
Stefan sover , men det kan han gott få göra , då han är frkyld och har fått en väldigt jobbig hosta .
´Jag som tycker vi nyss låg sjuk hela familjen och nu är vi krassliga allihop igen . Men jag är nog friskast =)
Men har dock andra problem , så jag känner mig dödsjuk haha =) Nä inte så illa men mina höfter ta kål på mig och mina jobbiga samandragningar börja bli enomrt irriterande. Sen ska vi inte tala om det otäcka molvärken jag har imellanåt!
Jag har ingen brådska till förossningen och att bebis ska komma ut men orka verkligen inte ha det så här heller.
Men det är väl bara att härda ut.

Nä nu ska jag krypa ner under filten med My en stund , sen blir det att göra sig klar för dagen .
Dra plattången genom håret och slänga på nå smink på ögonen.

Hej så länge♥

Byte av sovrum


Då va det klart . Nu har vi bytt sovrum med My och det vart bra! My fick mycket mer lek yta att röra sig på .
Har grejjat på hela dagen , gjort nästan allt själv också . Min pappa va här och hjälpta mig flytta över våran dubbelsäng , för den orka jag inte själv .
Stefan va på vifft i dag så jag tog saken i egna händer. Men det gick ju finnemang det me =)

Nu känns det i rygg och mage att man hållit igång hela dagen.
Har just lagt My så hon somnar väl på en liten stund skulle jag tro, hon va så trött då hon bara sovit en högst 1 timme idag , hon bruka sova typ 2 timmar.
Stackarn ha fått tillbaka hostan och snuvan , så få väl se hur hon må på tisdag då det är dagisdax.

Nu blir det att krypa ner under filten och känna lugnet , blir en tidig kväll , för min del iaf.
Imorgon kanske det blir stan en sväng , stefan skulle köpa ett nytt väggfäste till tvn så den gå att vinkla ut från väggen i vårat nya sovrum. Annars händer de nog inte allt för mycket.

Är så trött och slut i huvudet så känner att det blir inge vettigt skrivet ikväll så jag återkommer i morgon.
Hej så länge♥

Svårt att sova....


Nu är det svårt för Linda att sova bra på nätterna . Ta tid att somna pga att jag vet ej hur jag ska ligga . Hur jag än ligger så är det tungt att andas.
Sen vaknar jag på nätterna av irriterande förvärkar och en liten groda som hoppasr runt i magen.
Och natten sömnen blir inte längre av att My börjar vakna tidigt på morgonen igen. Nog för att Stefan kliver upp med henne , då han vet ur dåligt jag sover men jag kan inte somna om när jag väl vaknat på morgonen . Så i morse klev vi upp alla 3 ochmyste ner oss i soffan.

Nu har vi just ätit frukost och ser på Tingeling.
Jag har just duschat "bort" lite jobbig värk i magen , men har fortfarande jobbiga samandragningar . Detta kommer bli jobbigt om det forstätter tills det är dax.

Idag blir det nog inget för min del , vila har jag tänkt , men det blir ju aldrig som man tänkt sig. haha =)
Ska lägga in alla tvättade bebiskläder i garderoben iaf . Och om jag har orken ska jag rensa bort massa kläder som jag aldrig använder . Sen står väl massa lek och bus på schemat också.


Nu vecka för grodan idag också.

Vecka 33♥

Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.

Bjuder på en magbild lite senare under dagen.
Hej så länge♥

Äntligen....


Har jag tagit mig i kragen och skickat efter nå bilder , så nu kan jag börja pyssla igen. Korten borde komma nån dag i veckan och då blir det att sätta sig nån kväll =)
Vart en del bilder , men när man aldrig skicka efter så blir det en hög när man väl gör det .

My ligger i sängen , och ha lagt mig rätta i soffan och ska glo på tv tills det är dax att hoppa i säng.
Stefan är och kör tillbaka Pär (trasiga) skoter till stan . Men är nog hemma vilken minut som hällst skulle jag tro .

Söndag i morgon . Ny vecka för grodan i magen . V.33! Vart försvinner tiden ? Denna graviditet har gått så otroligt fort . Och konstigt nog vill jag inte att den ska gå fortare . Ska hinna med så mycket före det är dax för bebis att komma ut. Så för mig gör det inget att tiden stannar ett tag.

Den 4 februari har jag iaf fått tid på specialist mödravården i umeå. För att prata och planera lite inför förlossningen . Lite gruvsamt måste jag säga . En del säger att det fått jätte mycket stöd och hjälp med sådana samtal medans vissa blir bara rädd och känner att dom inte "lyssnar och bryr sig". Men vi få se vad som händer . Något ska man väl kunna få ut av att gå på sådana samtal eller?

Nu ska jag krypa ner under filten och glo på 2½ män och känna på bebisens tokryck inne i magen . Den är verkligen galen vissa stunder på dagen . Känns som den ska kliva ut genom magen . Nu börjar det göra ont , vissa sparkar tex upp mot revbenen eller en oförberädd spark på kissblåsan så man blir en aningen kissnödig sådär tvärt.
Men det är så klart mysigt och är tacksam så länge den rör sig och visar att den lever.
Man är ju så dum och sitter och läser alla hemska skräckhistorier , men man vet ju aldrig . Man ska aldrig ta något förgivet .Vad som hällst kan hända ända fram till barnet är fött även därefter också men.
Nä nu ska vi va posetiva och inte tänka så . Klart allt kommer gå toppen bra och vi kommer få världens finaste syskon till My=) Jag längtar otroligt mycket.

Nä nu vart det mycket (hämskt) svammel här. Men måste erkänna att man blir orolig ibland och ha sådana tankar , men det är väl normalt att tänka så ? Men inget jag grubblar över dagligen , bara när man råka snubbla över nån text eller historia på nätet .
Men jag är lycklig som har min underbara groda i magen och är verkligen nyfiken på hur hon eller han ser ut =) nSka bli så spännande. Otroligt ändå vad lycklig man kan vara =) Men när man ger liv till något så underbart så kan man inte va annat än lycklig =) Älskade underbara barn. ♥

God natt och sovgott♥

Dagen


Lugna gatan har det varit här idag. Vi har bara varit hemma och myst, jag och My.
Hanna , Andree , Leon och Noah har varit här en stund och sällskapat en stund med oss . Sendan har jag städat och tvättat lite .

Efter lunch slog vi igång filmen tingeling och när slutet va nära så somna vi båda två på soffan och sov en bra stund. Det var verkligen skönt och jag kände mig så mycket piggare efter också.
Min far kom hit och va med My och jag tog med en kort promenad och rörde på dom onda höfterna och handlade lite grönsaker.

En stund senare komme Stefan och Pär hem och det blev Taccos till middag så nu är vi i matkoma .
Stefan och Pär for lika fort upp till pengsjö för att göra nå små saker. Dom är nog strax tillbaka.
Jag och My har lördags mys i soffan , vi har just ätit en glass och se på bodgården. Så nu ska jag passa på att mysa med henne innan det är sängdax.

Kvällen bjuder nog inte på allt för mycket . Nån film skulle jag tro . Krypa ner under filten och bara slöa.

I veckan ska vi fara på leos lekland och busa av oss . Tror inte jag kommer va den smidigaste på stället , men man måste ju försöka . Vuxna har ju lika kul där som barn . Alla vuxna har ett barn innom sig , visst?

Men nu till myspys
Hej så länge♥

Bakis??


Kan det vara så att jag va onyckter igår utan mitt eget medvetande?
Känner mig helt slut idag , precis som jag vore bakis . Ont i kroppen , slö i knoppen och mår inte riktigt hundra.
Tror jag ligger på något konstigt vis när jag sover numera , då man vaknar upp och har ont i hela kroppen. Klart det gå inte och sova på samma sätt nu då man ha en magen som är ivägen.

Fick sovmorgon i morse iaf , eller sovmorgon kan jag väl inte kalla det . Vaknade vid 8 och sen åg jag vaken i sängen en bra stund , men sen kunde jag inte ligga kva längre . Kan bara inte somna om när jag vaknat. My leker och grodan i magen hoppar runt som ett tok så då är det bara att dra sig upp och göra nån nytt .

My har badat sin docka och jag har räknat ut hur mycket tapeter det kommer gå när vi ska tappetsera om Mys sovrum som ska bli vårat.
Bli skönt att få det bortgjort  att byta rum innan bebis kommer.
Men först ska vi ju tappetsera , sen rensa bort lite saker som My aldrig använder. Men det kommer bli bra när det är klart.

Nu sitter vi och myser i soffan och se på panda filmen . Stefan har just farait till stan för att hämta en kompis och hans skoter på släp. Dom ska ut och kolla på rallyt som är idag.
Så ännu en dag i våran ensamhet . haha =)
Ganska skönt att få sakna varandra lite , jag och My hittar nog på något  roligt vi också.
Snart är det lunch , sen kanske vi kan gå ut en stund i busvädret och få lite luft.

Men nu ska jag ta och hoppa ur mina pyjamasbyxor och hitta nått vettigare att ha på sig.
Hej så länge♥

God morgon Fredag


Då va det helg igen! Vart springer veckorna iväg?

Snart kommer dom och ska göra slutbesiktningen på toan efter renoveringen, Då ska du allt fö höra!
Efter det så ska vi börja göra oss klara för dagen och gå till min far och skriva ut nå papper . Sen bär det av till stan för handling. My ska stanna hos morfar och mysa där idag .

Annars blir det städning när jag kommer hem . Dammsugaren ska dras över golven iaf.
Tror även min mor skulle komma till denna by ieftermiddag om jag inte mins fel . Vi få väl se.

Sitter just nu med en sånhär obehaglig "förvärk"... Molvärk i både rygg och mage och man känner hur livmodern dra ihop sig och bli hård. Så drygt om man ska måste gå med sådant resten av tiden.
Med My startade allt bara pang boom inte en ända förvärk utan direkt på förlossningsvärkar!

Nä nu blir det att göra lite nytta här hemma .
Hej så länge♥

Min vanliga otur


Ser ut att forsätta!!

Äntligen hittar jag en fin tvillingvagn på blocket för ett lågt pris. Men självklart så finns ju inte pengarna på kontot än =( jag blir så sur . Den lär ju försvinna på nolltid!
Jävla alfakassa säger jag bara. Kommer aldrig hitta nån vagn i tid!
Ingen med 1500 kr i bakfickan till mig ? Suck, Suck, Suck!

Aja inget att göra åt . Gilla läget som jag tidigare sagt.

Att vakna av smärta


Klockan var väl inte mer än 5 denna morgon då jag slog upp mina ögon. Det gjorde ont nånstans . En konstig kännla i nedre delan av kroppen . Magen ,höften och underlivet knöt sig på något vis . Det gjorde så ont . Men efter en stund då jag suttit och andas så släpper det och jag lägger mig igen . Men hinner bara somna om så vaknar min prinsessa och tycker det är morgon. Hon få komma in till oss och somna om en stund tills väckarn ringer .

När det väl va dax at kliva upp så vill inte min kropp med . Jag är trött och har ont i en sida av höften.
Men upp tar jag mig och vi gör oss klar för dagis.

Idag rör jag inte på mig så fort kan jag lova . Det är som det har låst sig i höften och benet gå inte fortare frammåt. Hoppas det ge med sig under dagen så man kan röra på sig en aningen fortare.
Om lite mer än två timmar ska ju lillan hämtas från dagis .
Stefan ska fara och jobba en sväng nu så jag få gå dit , inte alls långt men det gör så förbaskat ont att gå ju.
Men men det är bara att gila läget.

Nu ska jag lägga mig och vila en stund sen ska jag masa mig bort till syrrans lägenhet och kolla en sväng.
Ska gå in på raine helen idag också och kolla om dom ha nått kul . Har kvar 150 kr på ett presentkort vi fick när vi förlova oss . hittade inte så mycket så jag kunde handla upp allt sista jag va in . Men något ska jag väl kunna fynda?

Sen blir det att fara och hälsa på farmor i eftermiddag , hon fyller år =) Så det blir väl lite fika och sånt .
Tror jag vänta tills min pappa sluta så kan jag åka med han dit .

Nä nu blir det bara svammel.
Hej så länge♥

Helt galet


Okej , har just suttit och läst en tjejs förlossningsberättelse och jaa, finner inga ord . Helt otroligt. Hon födde sitt barn hemma själv i badrummet. Inget planerat utan blev bara så då kroppen tog över och hon va ensam hemma . Otoligt stark tjej vill jag säga .  Helt otrolig berättelse.

Min värsta mardrömm är om just nått sådant skulle hända. Jag är livrädd för att det ska bli försent och det ska komma på vägen.
Jag ska in då första tecknet visar sig och lämnar inte förlossningen förns allt är klart! Skickar dom hem mig så stannar jag utanför dörren haha =)

Nu börja paniken komma lite smått. Jag är lika rädd för ett snitt så det är inget val för mig heller . Men ungen ska ju ut vare sig man vill eller inte . Det är bara att vänta och se var och när !

Nä nu ska jag försöka tänka på annat en stund. Ska hoppa i säng och forstätta se filmen där . Ska ta mig ett glas med glass med mig och mysa ner mig under täcket.
Kommer väl ha drömmar i natt skulle jag tro .

God natt♥

Tvillingvagn/syskonvagn


Börja känna lite av stress med det här med tvillingvagn! Tänker inte slänga ut pengar på en alldelens ny iaf , utan ska försöka hitta nån begagnad. Men vissa bagagnade är ju lika dyra som nya.

Någon som har en tvillingvagn/syskonvagn till salu ??
Är även sugen på en korg eller takvagga/korg till bebis så det få komma på lite höjd då den sover under dagen . Någon som har en eller vet av nån??
Skriv gärna !

Dagen har rullat på som vanligt , hälsat på farmor idag me. Sen har jag hämtat ut järntabletter. Dom är höjd med 40 kr sen jag va gravid med My , helt galet vad dom höjjer allt! Men tror det är ett måste ett äta dom nu , då mitt hb inte vill gå upp.
Annars har jag varit med syster i hennes nya lägenhet oh dolat på en stund .
helt plötsligt va kockan halv 2 och det va dax för att hämta min prinsessa på dagis . Sedan ha vi bara tagit det lugnt här hemma . Har haft starka samandragningar under dagen så nu är det skönt att slappa en stund i soffan.

Ärligt talat så börja jag känna lite panik. Inte så jag inte kan leva med tanken , men lite halvjobbigt ändå. Vänta fortfarande på en tid från specen på förlossningen så jag få komma och prata om det jag har i ryggan.
Men bebis ska ju ut , det vet jag iaf . Men vill verkligen inte va med om samma sak igen . Det va hämskt!
För er som inte vet är det kanske svårt att förstå . Skulle vilja skriva om min förlossning med My , men det kanske blir lite för personlig i denna blogg?? Vet ej vad läsarna tycker om en sådan historia?
Jag bara hoppas på att det inte ska bli samma sak igen.

Nu ska jag mysa med min lilla skatt en stund , sen ska jag nog städa lite . Haha jag har svårt för att va still ,trots order från barnmorskan! Men jag blir förslappad och på tok för slö att va stilla.
Få bli en tidig kväll istället .

Hej så länge♥

Skynda långsamt


Internet är inte snabbast idag , därav dåligt med inlägg!

Dagen ha sprungit iväg precis som alla andra dagar. My har varit på dagis och vi spenderade förmiddagen hos fam Hennström i penglund.
Sedan har vi hjälp syster en sväng med nå saker till hennes nya lägenhet =) Det kommer bli fint när det är klart.
Och nu har vi just vräkt i oss varma mackor med ananas . Även tomas har varit här och vräkt med oss =) och lilla Nick såklart.

Snart blir det film , sen hoppa isäng!

Vill bara säga att mina "förvärkar" börjat komma ! Låg mellan 5 och 7 i morse och kunde inte somna , Vaknade av kraftig molvärk och samandragningar som släpper efter några minuter och sedan kommer tillbaka . Sedan forstätter det så hela morgonen.
Har även varit hos barnmorskan idag , lågt hb som vanligt . Men annars såg allt fint ut .
Sf-mått - 32/33 och bebis hjärtslag ca 150/s/m
Mitt lilla undervärk =)!
Nu väntar jag bara på en tid till specen på förlossningen sen kan jag slappna av sista veckorna =)

God kväll folket.

Bebis Feber


Ja nu börja det dra ihop sig 8 veckor kvar till det är beräknat för den lill* att komma ut .
Och såklart börja alla tankar snurra . Att kolla på bebiskläder är väl det roligaste som finns . Finns ju så mycket gulligt.

Overall i mjuk velour 179:- på lindex

Body 69,50:- på lindex

Byxor 59,50:- på lindex


Mössa 39,90:- på lindex


Hängslebyxa 99:-




Ja tack säger jag !!!

Öpnna förskolan


Ja där har vi spenderat förmiddagen med massa barn och föräldrar =) Trevligt som alltid.
Fick ju träffa Sandra min underbara vän , Och hennes kusin Jessica , mycket trevlig tjej och självklart sötaste Alva och finaste Nora =) My hade jätte kul , målade och gjorde handavtryck på papper . Jätte fint blev det såklart .
Fick även mysa med lilla Nadja en stund också medans Eva-Marie underhöll My och Nathalie en stund =)
Trevlit att komma ut efter förkylningen och prata lite vuxet igen med mammor =)

Nu är vi hemma igen och lunchen ha just landat i magen och det är dax för My att sova en stund.
Själv ska jag nog ta och städa upp lite här hemma .
Resten av dagen blir nog ganska lugn skulle jag tro . Kanske ska vi gå och köpa vattenfärg så vi har hemma . Då kan My måla lika fint här hemma också .

Men först ska jag mysa ner mig i soffan en stund och vila magen . Har varit ganska lugnt med samandragningar denna morgon men har haft sån molvärk . Sen är jag trött i huvudet så blir skönt att vila en stund.

Hej så länge♥

Ny vecka


Vecka 32♥

Kroppen: Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.

Middag hos goda vänner


Att få ett samtal som låter så här- Ni behöver inte bry er om middag idag . Det är alltid uppskattat =)
Så det blir middag hos Hanna och Urban ikväll . Trevligt . Jag tänkte för mig själv , undra om vi kanske ska hitta på nått när Stefan kommer hem , för jag vill inte bara sitta inne efter en hel dag inne . Det va som dom läste mina tankar och tänkte på mig =)

Jag har hunnit med allt jag skulle idag , eller ja , jag har inte startat maskinen men jag har fyllt den iaf . My satt och bada med dockan så inte så trevligt med massa buller från maskinen om man ska bada . Men ska gå och trycka på knappen strax hade jag tänkt.
Men disken är diskad och städat har jag gjort. Sminket på ansiktet sitter där och jag har andra kläder än pyjamaskläder på mig =) Så jag börja känna mig som en människa igen . Tät i näsan fortfarande och det är så störande. Vill inte ta så mycket näs spray då jag ha så kännsliga slemhinnor i näsan just nu , Blöder näsblod ganska ofta och snyter blod. Så jag ta det lugnt med sprayen.

Nu sitter vi och se på spöket laban här hemma och vänta på att Stefan ska komma hem från skoterdagen.
Men tydligen så gick det mindre bra på slutet och en cylinder eller va det va hade gett upp . Så urban va just här och hämta Stefans bilnyckel för att fara med släpvagnen och hämta honom Alltid är det någon som få fel på skotern när dom är ute . Tro man nästan aldrig ha varit på en tripp med skotrarna där alla kommer hem med hel skoter haha =) Men men det är väl så det ska va , allt ska ju inte flyta på hela tiden . Men dom ha nog haft trevligt ändå skulle jag tro.

Nu ska jag ta och mysa lite med My som ligger som en boll i soffan och myser med sin filt .
Nu kommer pappan i huset hem så ska höra hur dagen varit
hej så länge♥

I mina rosa rutiga....


Ja , sitter fortfarande i mina rosa rutiga pyjamas byxor! Har ingen som hällst ork idag . My har just ätit mellanmål efter sin tupplur. Nu sitter vi och fundera vad vi ska hitta på för att få dagen att gå.
Men när vi båda är sjuk så finns det inte så mycket ork och fantasi.

Hanna och Andree har varit här en stund idag och hälsat på . Alltid trevligt att ha en vuxen att prata med en stund , man få som inte samma svar av My . Hon bara ler och säger ja eller nej =) haha!

Stefan är ute och kör skoter och kommer nog inte hem förns mörkret har tagit över . Så vi få underhålla oss själv idag skulle jag tro .
Men disken ska diskas och en maskin tvätt ska jag köra  . Har vikt ihop lite bebis klöäder som jag tvättat . Lagt undan det som ska ner i bb väskan senare. Måste bara skaffa mig en bra väska att ha sakerna i . Denna gång ska den va packad och klar i tid. Med My va inget packat , så Stefan syster fick komma in med allt efter förlossningen.

Nä om man skulle göra ett ryck , iaf hoppa i lite andra kläder och städa undan. Lite smink på ansiktet så kanske man känner sig som en människa igen .
Undra vad kvällen har att bjuda på ?

Nu till blöjbytning
Hej så länge♥

Vad kan det vara ?





♥ Inte sugen på något speciellt , utan äter allt haha =P
♥Sover endast på sidan
♥Stor "mage" fort (tycker jag)
♥Sämre hår och hy första tiden i graviditeten
♥Mycket mer aktiv bebis än med nummer 1
♥Bebis härtslag ligger på ca 150/s/m (nästan varje gång)
♥Bär magen lägre denna gång , mer som en kula rakt fram .
♥Jobbiga foglossningar i början och i mitten av graviditeten
♥Sammandragningar kommer och går under hela dagarna nu
♥Kännsligt tandkött
♥Mycket starkare naglar och bättre hår nu mot slutet
♥Går lätt och fort upp i vikt . Fast jag kan fortfarande ha mina vanliga jeans , så fatta inte vart alla kilon har satt sig?

Själv har jag ingen aning , inte ens en gissning vad det kan va som gömmer sig i min mage!
Vad tro ni ? Är det en liten Melwin eller en liten Mira?



Min skatt















Förkylda


Har verkligen haft noll orka till bloggen. Hela familjen är förkylda och jag känner mig mer död än levande .
Massa hämska drömmar inatt. Hitter ingen skönt aätt att sova på då magen börja va lite smått ivägen. Så min sömn inatt har verkligen varit sämst . Vaknade före My idag och kunde inte somna om , så låg bara i sängen och vänta på att hon skulle vakna. Men nu är det lite morgonmys i soffan . En kopp varmchoklad har jag hunnit med för att lindra halsen , men det är ju bara för stunden det känns bra. Det kliar som tusan i gommen och snorigare än tusan. Fy vad less jag är.

Stefan ska köra skoter med grabbarna idag en sväng , så jag och My få va hemma själva.
Blir nog inte mycket gjort skulle jag tro . En film kanske? Ska lägga över bilderna från kameran , så kan jag bjuda på lite bilder iaf.

Hej så länge♥

En ny färg och en ny frisyr


Då va jag klippt och färgad!
Jag är helt klart super nöjd och kommer hädan efter att gå dit när jag ska klippa mig =)
Bild kommer upp senare. Kommer även bjuda på en magbild under kvällen.

-20 visar mätaren hos oss . Så det har inte varit någon ute dag om man säger så .
Hoppas på lite mildare i helgen så man kan va ute lite =)
Nu väntar snart middagen och vad det blir har jag ingen aning om än . Antingen kroppkakor eller så middag med Stefans mor och far .

Nu ska jag hjälpa en sur My som inte få av sig skon hon ha dragit på sig haha =) Det är rart med barn.
Hej så länge♥

Trötter ...


My vaknade tiidigt i morse , vid halv 5 typ . Hon fick såklart komma och mysa ner sig i våran säng tills klockan ringde . Men hon rör sig så mycket i sömnen så ag kunde inte sova nästan nått sista timmarna på morgonen , så jag känner mig lite seg och trött. Men det är väl bra att få börja vänja om sig med lite sömn . Pga mitt låga järnvärde och blodtryck känner jag mig ständigt trött och seg . Så mina timmars sömn behöver jag verkligen.

Nu är My på dagis och vi har intagit soffläge en stund , snart dax att börja göra sig ordning för att kila iväg till frissan . Spännande . Jag är nervös !! Sista jag klippte mig va i V35 med My i magen och jag ångra det så otroligt mycket. Men denna gång blir det inte lika kort!!

La upp en bild på Mysans nya skor igår , men nu finns det inlägget inte kvar, så jag slänger upp bilden igen tänkte jag.

Hon fick dom av sin moster igår. Köpte på H&M för 129:- . Hon kommer verkligen bli super tuff i dom i sommar .


Nu blir det en stunds vila .
Hej så länge♥



I morgon gäller det


I morgon är det dax för att sätta saxen i håret . Spännande =) Även färgen ska in i håret .
Så inatt har jag väl mardrömmar om hur håret kommer bli. haha =) Men det blir nog toppen bra.... hoppas jag .

Snart blir det att hoppa i säng , så skönt att få lägga sig under täcket efter en lång dag.
Haft trevligt sällskap ikväll, Marie har varit här och druckit te och surrat och busa massa med My.

Buder på bilder i morgon.
Allt från Magen till till nya håret.


God natt♥

Någon??


Nån som inte använder sina koder från blöjpaketen (Libero) ? Ni få gärna ge dom till mig =) Ska sammla ihop poäng till en snuttefilt till grodan i magen =)
Dom som inte vet vart dom sitter så , insidan av paketet en svart kod kan se ut typ så här :300I4QWEL2
TACK TACK ♥

Men vad i h-vete


Hur kan det va så dåligt service på alfakassan? Sen i oktober har jag väntat på ett besked om jag har rätt till ersättning och när det kommer att utbetalas, men inget har hänt än , ringde just dit och det man få till svar är , ring igen om nå veckor så borde dom ha börja behandlat ärendet. Ajovisst! Ingen fara , jag ha ju ändå inget liv , inga räkningar och ingen familj att ta hand om!!! Jag behöver inga pengar! Suck va less man blir. Men som jag sagt tidigare det är ju min otur som aldrig värka ska vänta till tur!? All skit på samma gång!

Men men tydligen hjälper inga sura miner och hat nånting så det e bara att bita i det sura äpplet och gilla läget.
Suck! Nån mer som haft detta problem med alfakassan?

Nu ska jag synda med lite glass och lägga mig på soffan och se på min film som jag köpte igår!
Hej så länge♥

Men suck!


Trötter i ögonen är jag idag . Kommer nog från allt håll igång igår skulle jag tro!?
Skön promenad till dagis i dag , men jag önska jag kunde gå utan att det ska göra så ont och att jag ska måsta få dessa samandragningar. Det är verkligen skönt att komma ut och gå men inge roligt om det ska va smärtsamt att promenera.

Sitter och glo runt om det finns nån av butikerna i umeå som säljer batterier till mobiltelefoner , men hitta inge som har det , iaf inte på deras hemsidor. Så få nog beställa ett över internet.

Fick iaf ta hem Mysans första teckning och ljuslyckta från dagis i dag =) Så roligt att se vad hon gjort, min duktiga lilla tjej. Helt galet vad stor hon ha blivit och snart är hon storasyster.

Men nu blir det soffläge en stund sen få vi se vad dagen har att bjuda på
hej så länge♥

Ingen film för mig


Det blev aldrig av att se filmen ikväll. Få ta den i morgon istället när My är på dagis . För i morgon ska jag inte göra nått , kanske köra en maskin med tvätt , men annars ska jag känna lugnet . Har sån värk i magen och ryggen ikväll efter allt hålligång idag så en dags vila känner jag är på plats. Om jag ids ska jag följa syster och kolla på en lägenhet som hon kanske ska ta men annars händer inget!

Kvällen spendera vi i penglund hos familjen Hennström =) Min telefon har legat i deras ugn i typ 3 timmer undertiden , den vill som funka men samtidigt inte, den startar och allt funka men sen dör den efter typ 1 minut så kanske är det batteriet som spöka ??? Hoppas , då blir kostnaden betydligt billigare , men vill ju som inte springa och köpa ett nytt batteri heller sen funka det inte . Men i morgon ska vi ringa på stjärnafyrkant och hör om dom säljer och man kanske kan komma in och prova?? Hoppas , annars måste jag helt enkelt köpa en helt ny mobil. Dom lagar tydligen inte fukt skadade mobiler , för dom måste ge 3 månaders garnati på servicen och det vill dom inte på sådant då man aldrig vet om felet kan kvarstå eller återuppstå. Suck!!!
Ingen som ha 1500 kr i bak fickan till mig? Alltid min jävla otur , allt på samma gång . Ibland känns det som livet börja rasa sakta framför en.

Nu är det bara jag som är vaken i denna familj , eller uppe iaf . My sover och bebis sover och Stefan se på tv i sovrummet. Så jag ska väl hoppa i säng jag me. Men då lär väl grodan i magen sätta igång så man inte kan sova. Såklart mysigt , men nu känns rörelserna otroligt mycket och kan ibland göra ont och va jobbiga speciellt när man sitter och få en kick på revbenen. Men det är ju mysigt att den håller igång och visar att den finns därinne.
Nä sängen väntar har en sjukt jobbig molvärk i magen som nästan svider . Ajaj!

God natt små troll♥


Nära och Kära , Prime


Ja så heter filmen som jag köpte mig idag 39:- på konsum. En Romantisk komedi som jag hade tänkt se ikväll när lugnet kommer.
Just nu sitter jag och väntar på att potatisen ska börja koka. Det blir snitzlar och pären till middag i dag.

Har hunnit med en långsam promenad idag , Vi gick ut för att åka pulka och handla lite mat , men My bestämde sig för att gå hela vägen till konsum och dra sin pulka själv . Det tog sin lilla tid , men det va så skönt ute så det va bra härligt att få va ute en stund extra. My somnade i kundvagnen på konsum och fick åka pulka sovandes hem .
Väl hemma så fortsatte hon att sova nån timme i sin säng.

Nu är det full fart igen och hennes mini piano går varmt haha =) Pussel läggs och mycket annat bus.
Imorgon är det dagis för hennes del och då blir det ännu mer bus och lek.

Min kropp är trött idag vil jag lova efter allt arbete här hemma.
Städat , vikit tvätt , tvättat , dammtorkat, ren bäddat sängen och busat med My . Så det blir skönt att lägga sig på soffan senare ikväll och känna lugnet. Endast en sak kvar att göra idag , byta gardinerna i köket.

Nu blir att att kolla till potatisen sen börja steka snitzeln .

Just ja , på torsdag blir det klippning och färgning av håret . 1000 kr i presentkort fick jag i julklapp så nu ska det änvandas . Det blir hos oss , spännande att prova nå nytt ställe . Har bara klippt mig på fristil och hos syster .

Nu babblar jag bara .
hej så länge♥

Ny vecka


Vecka 31♥

Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.
Om du har extra tungt arbete kan du ansöka om havandeskapspenning nu. Det gör du hos försäkringskassan.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

Mitt hjärta HAR gått i tusen bitar


 Tusen bitar ...


Det sägs att ovan molnen är himlen alltid blå,
Men det kan va' svårt att tro när man inte ser den.
Och det sägs att efter regnet kommer solen fram igen,
men det hjälper sällan dom som har bli'tt våta.

För när vännerna försvinner, eller kärleken tar slut,
ser man allt med lite andra ögon.
Man övar sig, och långsamt blir man bättre på att se
skillnad mellan sanningar och lögner.

Allting kan gå itu, men ett hjärta kan gå i tusen bitar;
Säger Du att Du är min vän så är Du kanske det.
Allting kan gå itu, men ett hjärta kan gå i tusen bitar;
Säger Du att Du är min vän så är Du kanske det.

Det sägs att det finns alltid nå'nting bra i det som sker,
och tron är ofta den som ger oss styrka.
Ja, man säger mycket, men man vet så lite om sig själv
när ångesten och ensamheten kommer.

För när vännerna försvinner, eller kärleken tar slut,
ser man allt med lite andra ögon.
Så man övar sig, och långsamt blir man bättre på att se
skillnad mellan sanningar och lögner.

Allting kan gå itu, men mitt hjärta kan gå i tusen bitar;
Säger Du att Du är min vän så är Du kanske det.
La - la - la - la - aaa.
Allting kan gå itu, men mitt hjärta kan gå i tusen bitar;
Säger Du att Du är min vän så är Du kanske det
Na - na - na - na - aaa.
Allting kan gå itu, men mitt hjärta kan gå i tusen bitar;
Säger Du att Du är min vän så är Du säkert det.


Roligare temp


En aning mildare ute idag . Känns ganska skönt . Efter lunch och sovning ska vi nog ut en sväng på pulkan och åka lite . Måste ju passa på medans det inte är -30 ute.
Annars är det lite städning som står på schemat idag . Ska dra ner dom sista julgardinerna också . Och sedan ska jag bära ner den avklädda granen i källaren igen .

Ser ut som det blir ändrade planer , ska tydligen upp till pengsjö och hälsa på . Men vi är nog hemma till mellis ändå så vi kan gå ut och leka i snön .
Sötaste Leon ringde just och fråga om vi ville följa med ut och leka , fick lite dåligt samvete när jag sa nej . Men han har ju sin pappa och leka med , han kan hitta på dom mesta hyssen ju ;) Sen är ju Hanna med och leker också , hon kan va ganska tokig hon me =)

Men nu blir det att äta lite lunch sen göra sig klar för att kunna gå utanför dörren. sitter fortfarande i mina underbara pyamasbyxor .

Jag är fortfarande lika arg och ledsen över min mobil som är trasig. Inte ens en vecka ska man klara av att ha en ny sak utan att förstöra den =( Så nu är det bara att samla ihop pengar igen och köpa en ny . Ska ha en likadan då jag verkligen gillar den mobilen.
Hoppas min otur vänder till tur snart , annar blir det en väldigt jobbig sista bit i graviditeten.

Ska försöka fixa min en riskudde. Som man kan värma och ha på magen då jag har molvärk och samandragingar under dagarna. Så när jag ligger och vilar ska jag värma upp den och bara mysa.
Fick ju order av barnmorskan att ligga en timme på förmiddagen och en timme på eftermiddagen och vila mina samandragningar. Sen måste jag börja med dom äckliga järntabbletterna . Hon tycket jag såg blek ut haha =)
Och det låga blodtrycket va ju inte heller så bra , inte konstig jag är trött och illamåendet har kommit tillbaka.

Oj , nu vart det långt , så nu avslutar jag och återkommer senare ..
Hej så länge♥


Klump i magen


Ja det har jag ju hur jag än känner , min lilla bebis växer ju där. Men en sån här konstig klump , en sån man få ont i hjärtat av . Tycker det är helt otroligt hur kroppen fungerar , att man kan få ont i hjärtat av att va ledsen . Har ni kännt så ?

Inte länge kvar tills bebis i magen kommer och jag ska måsta känna såhär! Jag orka verkligen inte det .
Att vara gravid är nog så jobbigt för både kropp och knopp , jag behöver inte detta me. Hur få jag denna kännsla att försvinna , hur ska allt bli bättre ?

Jag och My sitter och se på Panda filmen som hon kallar den. Det blir ännu en dag innomhus för oss.
Jag är förkyld och -30 lockar inte ut en precis. Hanna ville ta med sig My på leos lekland så vi få se om hon hör av sig eller.

Men nu ska jag mysa med min lilla skatt.
hej så länge♥

Men skjut mig......


Jävla skit.
Tänk om nånting kunde va i närheten av bra!!!!!!!!!
Tappa ner mobiljävlen i toan hos barnmorskan. Min nya fina svarta pärla!! Helvet säger jag . Allt är ba skit just nu . Det ända som håller mig uppe är min älskade lilla My.

Vill bara lägga mig ner och gråta , men det löser ju inte ett skit det heller!
Så det är bara att bita i det sura äpplet. Hann iaf ha en ny mobil i några dagar ! Självrisken på 1500 :- känns inte så lockande kan jag säga , det är ju nästan vad telefonen kosta.

Bebis i magen må bra iaf , växer och gror!
Jag ha lågt hb , lågt blodtryck. Måste börja med järntabletter . Fy !

Nu ska jag gå!
hej

Förkyld??


Är det en förkylning som håller på bryta ut eller är det bara den berömnde gravidnäsatäppan?
Hursom blir jag galen , hatar när min näsa blir utsatt . Jag vill kunna andas normalt och slippa snor som rinner . Pluss att nu blöder jag näsblod nån gång om dagen. Det är riktigt drygt.

Sen måste jag bara tillägga att jag tycker att det en aning för kallt idag . -30.
Va inge kul att fara på dagis idag iaf , på med alla kläder som finns ungefär. Och nu ska jag traska iväg till barnmorskan och göra min rutinkontroll haha =)
Men först ska jag ringa min syster som ska haka på mig dit.

Dagen blir nog väldigt lugn annars , inge mycket utevistelse idag iaf . Blir väl ut igen vid alv 2 då min skatt ska hämtas från dagis.

Nä sista rycket innan jag ska gå nu =)
Uppdatera sen hur det gick hos barnmorskan!!
hej så länge ♥

När ingen vet ...


Du ligger ensam i din säng
Nynnar på någon gammal tom refräng
Tänk om någonting kunde vara
I närheten av
bra

Den gamla känslan bara gror
Ingenting blir längre som man tror
Du sjunker in i apati
När alla går förbi

När ingen
vet när ingen ser din ensamhet
När ingen anar vad som sker, när ingen
vet
När ingen håller dig hårt då är det kallt
Det är tomt när ingen vet

Du känner dig helt transparant
Sliten och grå sådär ointressant
Tänk om dom visste hur det var
Att stå där ensam kvar

När ingen vet när ingen ser din ensamhet
När ingen anar vad som sker, när ingen vet
När ingen håller dig hårt då är det kallt
Det är tomt när ingen vet

När ingen vet när ingen ser din ensamhet
När ingen anar vad som sker, när ingen vet
När ingen andas mot din hals i hemlighet
När ingen håller dig hårt då är det kallt
Det är tomt när ingen vet


Måndag


Natten blev ganska lång , då varken jag eller Stefan kunde sova , vi låg och såg på en film till klockan va ganska så sent, så idag är man lite trött i kropp och knopp.
Ny duschad och ny fikat =) vad ska man hitta på idag då tro? - 14 visar mätaren så det är ju lite på gränsen för att va ute va?

My ska iaf va en stund med sin morfar idag så då få man lite egen tid till att städa och dola på en stund .
Fast Syster ville ju baka idag kom jag på , så kanske ska ringa åt henne oh höra om det blir nå bak eller.
Men först blir det lunch om nån timma sen försöka få My att sova en stund. Och innan lunch ska jag troka håret och platta det och kasta på mig lite smink så jag se ut som en människa .

Men nu till morgon snusen och lite mys med My
Hej så länge ♥

Lagomt trött


Nu tror jag det blir ett filglas och sedan hoppa i säng . My krångla lite med läggningen ikväll så fick ligga inne hos henne en stund tills hon somnade. Men nu sover hon gott sen ett tag tillbaka.
Stefan har redan hoppat i säng han me , sliten krigare sen igår , hur ska det då gå på hans egna 30års kalas som kommer i sommar?

Syster är på vift ikväll så det är bara vi hemma. Ganska lungt occh skönt att sitta för sig själv i soffan och glo lite bloggar. Grodan har party i magen vill jag lova , magen blir helknas ibland och blir helsne =) Så kul att se hur det bökar på därinne . Men hur kul kan det va för grodan tro?? Alldelens mörkt och trångt. Skulle haft filma magen nån dag , det är som stora våger som går fram och tillbaka .

V30 nu då. Tänka sig vad tiden går. Endast 10 veckor kvar till bf, fast man vet ju aldrig kan ju komma tidigare också. Ska börja plocka fram lite bebiskläder från källaren och tvätta upp och vika in . Tänker inte göra nått på slut tampen denna gång . Väskan ska stå packad och allt ska va klart . Vill bara känna lugnet och njuta sista tiden.
Grodan har fått sig en ny body och ett par byxor på mellandagsrean iaf så nu fattas bara sockar och kanske nån pyamas så har den något nytt på bb iaf. Sen få det bli kläder som vi haft hemma . Men hur svårt kommer det inte va att slita sig från att köpa bebiskläder? Finns ju inge roligare. Klart den kommer få egna kläder , men är ju som roligare att köpa kläder då man vet var det är för kön på lill grodan . Så det få vänta tills den kommit ut. Men lite små kläder lär det ju bli ändå.

My är en sån duktig liten tjej . Snart 2 år . (13 mars)
Hon tackar alltid för maten , -tack för maten säger hon. Tackar alltid om hon får något.
Kan hjälp till att plocka bort sina saker . Slänger bort skräpet i papperskorgen. Försöker klä på sig själv . Kan sitta i soffan och se en hel film utan att göra en min förutom att skratta då =) , dom filmer hon älskar då vill säga som , piff och puff , Shrek, pippi mm.   
Säger meningar , blir inte alltid rätt väg på orden men hon försöker och oftas förstå man vad hon vill och säger.
Går själv i alla jobbiga trappor vi har (4st) upp till lägenheten. Kanske bara jag som tycker dom är jobbiga pga mitt överhäng på framsidan =) haha!
Hon har helt enkelt blivit en stor tjej som klarar det mesta , trots att hon ha kort stubin och dåligt tålamod .
Min älskade lilla tjej som snart ska bli stora syster.
Mamma älskar dig jorden runt alla varv som går♥

Detta vart långt känner jag så jag avslutar här och går och lägger mig brövid min man .
God natt sötnosar♥

Ny vecka


Vecka 30♥

Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.
De flesta föräldrar kommer nu att börja eller har redan påbörjat en föräldrakurs eller förlossningsförberedande kurs.

Barnet: Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.

2 Januari


Grattis Erik 30 år !

Dagen innehåller såklart 30 års kalas =) Men först ska vi hinne en sväng till stan , jag och Stefan . My få nog stanna hemma med Hanna .
Tor det va mediamarkt vi skulle på . Stefan ska kolla på en ny mobil , hoppas på vi åker lite längre in på stan så jag få inhandla mig ett nytt rouge då my tappade mitt i golvet och det blev 1000 bitar. Vi ser väl annars få jag handla ett på ica här i byn.

Sen när jag kommer hem har vi det största problemet , vad ska man ha på sig??
Alltid samma sak när man ska ut eller bort , man står typ i garderoben 2 timmar och byter om, suck vilket probmlem man har.

Men nu är det frukost som gäller sen göra sig klar för stads resan. Ha en toppen dag
hej så länge ♥

Helt slut..


Tror min kropp håller på säga upp kontraktet , ändå har den bara levat i 22 år .
Trött och jätte tung i huvudet . Har legat en stund och vila på soffan haft sån konstig värk i magen som knivhugg . Men det är väl nu sista tiden allt börja bli jobbigt , man blir tungre och har svårare att andas ordentligt. Det är rak rygg som gäller när jag sitter upp annars klämmer jag sönder magen och lungorna haha =). Pluss att magen är "hård" för det mesta då blir det ännu jobbigare att sitta upp. Att ligga på sidan är skönast.

Nu längtar jag till mars så jag få ut lilla grodan . Sen ska jag aldrig mer vara gravid!! Låter lite hårt , jag vet men orka verkligen inte nån fler gång . Jag är super nöjd med 2 barn i mitt liv . Jag ska ju ta hand om dom och skämma bort dom också. Inte ha 10 stycken som man knappt ha tid med!! Sen börja ju stefan bli gubbe så haha =)
Sedan få man mysa med andras bebisar ju =) Förhoppningsvis ska väl syster skaffa små knattar hon med.
Undra just vart hon är , hon skulle ju komma hit ju eller hem kanske man ska säga , då hon bor här för tillfället.

På tal om gravid och barn , så sitter jag och tänker på förlossningen med My och kommer på att jag inte ha skrivit om den nånstans , har allt i huvudet , men skulle va roligt att skriv aner den . Kanske ärrar folk för livet om jag skulle skriva den här . Få ta och skriva ner den på papper kanke så man har det nerskrivet.

Nu är jag mätt och belåten från middagen och ska luta mig tillbaka i soffan en stund , Stefan och My leker i hennes rum , men nu kommer dom hit för att sällskapa med mig och se på ice age 2 som går på tv just nu.
Så nu ska jag mysa med min lilla My
hej så länge♥

2010-01-01


Ja då hade vi börjat årets första dag . Sov morgon fick jag idag ,och det va välbehövligt . Men trotts den långa sovmorgonen så är jag trött och har ont i kroppen. Värk i mage och rygg och seg som gummi i huvudet.
Snön vräker ner och det lär det ju fortsätta göra under dagen skulle jag tro , det skulle ju komma upp mot 30 cm så!

Dagen blir nog väldigt lugn , ladda upp batterierna tills i morgon då det är 30 års kalas . Och då lär man ju inte komma isäng i första taget och jag kommer nog ha med mig en full man hem. Så då är det bra med uppladdade batterier.

Nä mitt huvud är inte med mig idag så jag lägger ner detta så länge . Åter kommer senare idag då jag vaknat till liv och ha nå vettigt att skriva om.
hej så länge♥ 

RSS 2.0